Special

Vaideeni, raiul producătorilor locali. 16 sunt deja promovaţi pe site-ul primăriei

Produsele locale încep să conteze tot mai mult în lanţul de distribuţie alimentar zonal, iar calitatea acestora stârneşte şi interesul cumpărătorilor. În Vâlcea, una dintre comune se remarcă din start ca un epicentru al producătorilor locali.

Vaideeni, comuna învecinată cu oraşul Horezu, pare să strângă tot mai mulţi gospodari pregătiţi să îşi expună marfa în faţa vizitatorilor sau chiar a localnicilor din comună şi din localităţile învecinate.

Promovare pe site-ul primăriei

Cu un interes tot mai crescut din partea consumatorilor pentru produse naturale, Primăria Vaideeni a luat decizia de a scoate în evidenţă talentele gospodinelor şi gospodarilor locali.

„Avem 16 producători înscrişi până acum pe site-ul instituţiei. Toţi au certificare de produs montan pentru alimentele pe care le expun. Nu au format încă o asociaţie locală pentru promovarea produselor montane din Vaideeni, dar majoritatea sunt înscrişi în asociaţii de profil: a crescătorilor de animale, a apicultorilor sau a producătorilor de fructe din zonă”, explică primarul Daniel Băluţă.

Abundenţa produselor locale din Vaideeni se remarcă de la o primă vizită pe internet, pe site-ul primăriei. Cei care ajung în zonă pot cumpăra şi degusta dulceţuri, miere de diverse tipuri, brânză de vită, de oaie sau de capră puse la comercializare de localnici.

Se cere o piaţă agroalimentară

În acelaşi timp, instituţia condusă de Daniel Băluţă caută o modalitate mult mai eficientă de a dezvolta afacerile micilor producători din zonă. „Clar avem nevoie de o piaţă agroalimentară în localitate. Discuţii au fost iniţiate la CNI pentru o viitoare finanţare a acestui proiect, dar nu am riscat să propunem şi un cost estimativ. În acest moment, căutăm cea mai bună locaţie pentru amplasarea acestui obiectiv şi sper ca în viitorul mandat să avem această piaţă agroalimentară deschisă atât pentru turişti cât şi pentru toţi cei care trăiesc în această zonă submontană, cunoscută drept ‘Oltenia de sub munte’”, adaugă primarul din Vaideeni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...