Special

300 de participanţi la startul cursei Hard Enduro Olăneşti

În aproximativ o săptămână, staţiunea Băile Olăneşti va găzdui a doua ediţie a competiţiei Hard Enduro Olăneşti, una dintre cele mai spectaculoase curse off road dedicată pasionaţilor de motociclism şi sporturi extreme.

Aproximativ 300 de bikeri sunt aşteptaţi să se înscrie în competiţia care se desfăşoară pe două trasee: expert şi hobby. Organizatorii au creionat un traseu dificil, poziţionat pe Valea Cheii, spre intrarea în Parcul Naţional Buila Vânturariţa.

„Până acum avem 290 de bikeri înscrişi, dar cred că vom depăşi 300 de participanţi. Sunt mai multe categorii – veterani, experţi, hobby şi fete – dar traseele sunt concepute pentru experţi şi participanţii la categoria hobby. Avem 90 de kilometri de traseu pentru experţi şi 70 pe hobby. Traseul este marcat cu indicatori şi se compune din porţiuni de off-road cu teren variat, inclusiv stânci, terenuri mlăştinoase, pante abrupte şi obstacole artificiale, precum şi porţiuni de coborâre şi urcare”, menţionează Radu Sărdărescu, director traseu în cadrul competiţiei.

Aceasta este, de altfel, înscrisă în calendarul oficial al Federaţiei Române de Motociclism, probele speciale incluzând trasee cu timp limitat şi obstacole artificiale, precum şi un traseu lung de maraton care se desfăşoară pe parcursul ambelor zile ale cursei. Cursa este destinată doar motocicletelor de tip enduro şi hard enduro.

Primii bikeri sunt aşteptaţi în staţiune încă de pe 2 iunie, pentru ei organizându-se şi un party special pe parcarea etajată din centru staţiunii.

Pe 3 şi 4 iunie, participanţii vor da piept cu traseul ales de reprezentanţii clubului Free Bike Team Vâlcea, organizator al competiţiei, alături de Primăria Băile Olănesti, Consiliul Judeţean Vâlcea, Obştea Cheia, Obştea Olăneşti, Fondul de vânătoare Brai şi Ocolul Silvic.

Participanţii vor intra în concurs abia după ce vor trece de inspecţia tehnică şi vizita medicală, iar în cazul unor incidente neprevăzute organizatorii şi sponsorii concursului asigură pise de schimb şi service. Înscrierea în competiţie este gratuită, iar bikerii vâlceni responsabili de organizarea acestei curse off road spun că, după prima ediţiei, organizată în 2022, spectacolul oferit turiştilor aflaţi în staţiune şi publicului venit să asiste la probele speciale derulate în parcul central este garantat.
 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...