Administraţie

Colectare smart de deşeuri în Băile Olăneşti

Până la finalul acestui an, oraşul-staţiune Băile Olăneşti va avea două spaţii de colectare smart a deşeurilor din localitate. Denumite „insule ecologice”, zonele de colectare vor fi dotate cu sisteme digitalizate de acces şi alte componente care vor uşura procesul de colectare selectivă a deşeurilor.

„Am semnat, recent, un proiect privind construirea de insule digitalizate. Valoarea investiţiei se ridică la 117.000 lei şi presupune construirea a două insule digitalizate în staţiunea Băile Olăneşti. Fiecare insulă va conţine patru containere pentru colectarea deşeurilor menajere, dar şi a deşeurilor reciclabile. Deja suntem în procedura de achiziţie a serviciilor, iar apoi urmează faza de implementare, adică de construire a insulelor”, a declarat primarul Sorin Vasilache.

Accesul în zonă se va face pe bază de cartele electronice, ceea ce reduce considerabil riscul de vandalizare a acestor puncte de colectare deşeuri. Totodată, containerele diferite vor încuraja populaţia să selecteze din prima fază deşeurile pe componentele: hârtie şi carton, plastic şi metal, deşeuri de sticlă, biologice şi reziduale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...