Administraţie

Cu aproape două săptămâni până la expirarea bonificaţiei de 10%,

Râmnicenii au la dispoziţie 6 casierii şi multiple modalităţi online pentru plata impozitelor locale

Cu puţin peste două săptămâni rămase până la data de 31 martie, când expiră bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice sau juridice care îşi achită integral pe anul în curs obligaţiile către bugetul local, contribuabilii din Râmnic încep să se prezinte în număr tot mai mare la casieriile municipale pentru plata impozitelor datorate.

Pentru a evita pe cât posibil aglomeraţiile, Primăria are deschise la acest moment 6 puncte de încasare, respectiv la sediul Direcţiei Economico-Financiare din bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 24 (Arenele ”Traian”), la sediul Primăriei municipiului din strada General Magheru nr. 25 (clădirea “Socom”), la sediul Direcţiei de Evidenţă a Persoanelor din strada Regina Maria nr. 6, la Stadionul Municipal din splaiul Independenţei, precum şi în cartierul Ostroveni - pe strada I.C. Brătianu (lângă Clubul Pensionarilor) sau în Piaţa Nord (aceste ultimele două puncte urmând să fie închise după data de 31 martie).

Totodată, sunt puse la dispoziţie mai multe modalităţi de plată online a impozitelor şi taxelor locale: secţiunea ”Servicii electronice” de pe site-ul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea la adresa www.primariavl.ro, aplicaţia de mobil VâlceaOnline, portalul ghiseul.ro sau site-ul Direcţiei Economico-Financiare locale www.taxermvl.ro (pentru utilizatorii înregistraţi anterior), la care se adaugă şi terminalul de plată amplasat în galeria centrului comercial Shopping City.

Nivelul sumelor datorate bugetului local pentru anul 2023 nu a fost majorat, singura modificare faţă de anul trecut fiind indexarea unor impozite şi taxe cu indicele de inflaţie de 5,1%, obligaţie impusă tuturor administraţiilor locale din ţară de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Până la începutul lunii martie, aproximativ 30% din contribuabilii locali (persoane fizice şi juridice) achitaseră integral impozitele datorate pentru anul în curs, beneficiind astfel de reducerea de zece procente.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...