Politică

Declaraţie politică!

Bogdan-Constantin Matei, senator PSD: Despre comasarea alegerilor solicitată de PNL

Colegii din PNL să lase aceste discuţii electorale pentru perioada în care ne apropiem de alegeri. Acum sunt teme mult mai presante pentru cetăţeni decât modul în care se va vota în 2024. Le propunem să discutăm mai puţin despre alegerile din 2024 şi să vorbim mai mult despre cum să guvernăm pentru cetăţeni. Întâi să rezolvăm problemele economice şi abia apoi ne putem ocupa şi de chestiunile politice sau electorale.

???? În plus s-ar putea să fie o temă falsă. CCR s-a mai pronunţat pe subiectul comasării alegerilor locale cu cele parlamentare şi a spus că e neconstituţională. Nu poţi nici să prelungeşti mandatele aleşilor locali, nici să devansezi alegerile pentru parlamentari.

????Alegerile locale nu pot fi amânate: Codul Administrativ Art. 151 – Mandatul primarului poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau catastrofă ori alte situaţii expres prevăzute de lege atunci când, din cauza acestor situaţii, nu pot fi organizate alegeri până la expirarea mandatului prevăzut la alin.

????Alegerile parlamentare nu pot fi devansate: Constituţia României art. 63 alin. (2) Alegerile pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat se desfăşoară în cel mult 3 luni de la expirarea mandatului sau de la dizolvarea Parlamentului.

Bogdan-Constantin Matei, senator PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...