Politică

Deschiderea sesiunii în Parlamentul României

Am participat la şedinţa de deschidere a noii sesiuni a Parlamentului României. Cum spuneam şi în alte rânduri, acestea sunt momente foarte importante de comunicare pentru mine, de data aceasta cu mai mulţi parlamentari decât în mod obişnuit.
Mă număr printre cei dornici de comunicare cu cât mai multă lume, cu oameni cât mai diverşi, mulţi dintre ei fiind chiar printre colegii mei din Parlamentul României. Au fost aleşi, ca şi mine, de oamenii din regiunile pe care le reprezintă şi ştiu cel mai bine problemele specifice locului din care provin, dar şi problemele cu care se confruntă românii în plan naţional. Parlamentarii au în mod obişnuit multă informaţie referitoare la preocupările publicului, la nevoi umane reale, la dificultăţi legislative pe care le întâmpină oamenii obişnuiţi.

Am mai spus-o aici şi în alte dăţi, contribuţia unui parlamentar la activitatea de legiferare din parlament are la bază o documentare permanentă în mediile publice şi de specialitate în care se mişcă. Parlamentul însuşi este un astfel de mediu şi eu sunt dintre cei care se antrenează în discuţii cu deputaţii şi senatorii, indiferent de culoarea grupului lor politic. Menţinerea deschisă a acestui dialog are întotdeauna câteva beneficii pentru un parlamentar. Dialogul este o sursă de informaţii utile despre preocupările şi grijile celor mulţi. Este şi un prilej de verificare prin comparaţie a preocupărilor legislative pe care le ai ca parlamentar. Şi mai este un prilej de construcţie a susţinerii prin vot a unei iniţiative legislative pe care o poţi avea la un moment dat. Deschiderea unei noi sesiuni a Parlamentului României este un bun prilej pentru realizarea acestor obiective.

În mod formal, şedinţa de deschidere a sesiunii este şi un prilej de reorganizare a grupurilor parlamentare, de exemplu. Se propun noi lideri ai grupurilor parlamentare sau se confirmă cei existenţi, lucru realizat prin vot în plen. Am ataşat câteva imagini pentru a ilustra momente festive, de organizare sau de comunicare de la acest eveniment.

Eugen Neaţă, deputat PSD

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...