Politică

Ludovic Orban: Parcă miniştrii ar fi primit “ordin de zi pe unitate” să pară mai proşti ca Ciucă

Într-o incendiară declaraţie politică de început de an 2023, Preşedintele Forţei Dreptei Ludovic Orban inventariază sarabanda gafelor comise de guvernanţi, atât de la PSD, cât şi de la PNL, sau UDMR. Liderul liberal a ales să exprime concluziile momentului cu doar câteva zile înaintea deplasării la Chişinău, acolo unde a avut întâlniri importante cu şeful Parlamentului, cu întâistătorul Mitropoliei Basarabiei (care aparţine de Biserica Ortodoxă Română), care i-a înmânat o importantă distincţie, Ordinul Sf. Voievod Stefan cel Mare gradul I, dar şi cu alte oficialităţi din Republica Moldova.


“Parcă miniştrii ar fi primit «ordin de zi pe unitate» să pară mai proşti ca Ciucă. Altfel este greu de explicat prestaţia lamentabilă a celor mai mulţi miniştri din acest guvern.

Ministrul Justiţiei anunţă în ianuarie decizia unei instanţe care urmează să dea verdictul în februarie.

Ministrul finanţelor dă o ordonanţă care scapă OMV de plata suprataxei, după care dispare ca măgarul în ceaţă.

Ministrul de Interne se străduieşte în fiecare săptămână să împingă penibilul situaţiei în care se află din cauza plagiatului comis până la limita extremă.

Ministrul Energiei nu mai ştie pe unde să îşi scoată cămaşa după ce a bulversat complet sectorul energetic din România.

Ministrul invizibil al Educaţiei, după ce anunţase cu surle şi trâmbiţe calendarul de adoptare a legilor educaţiei, bagă cele două proiecte de lege la secret de stat.

Ministrul Sănătăţii ne arată că trăieşte în altă lume, afirmând senin că nu există nicio problemă cu medicamentele contra virozei şi gripei.

Ministrul Muncii se laudă că a depăşit ultra-vehiculata cifră de 40% de creştere a punctului de pensie, deşi promisiunea de creştere era pentru anul 2020, nu pentru anul 2023, omiţând cu bună ştiinţă să spună că de la 1 ianuarie creşterea punctului de pensie a fost de doar 12,5%, creştere care scade puterea de cumpărare a pensiilor pe 2023 pentru că nu acoperă nici măcar rata anuală a inflaţiei de peste 16%.

Ministrul Mediului vrea să desfiinţeze ROMSILVA, propunând o reorganizare care poate duce la haos în administrarea pădurilor şi poate să dea frâu liber defrişărilor ilegale de păduri.

Se adevereşte încă o dată vorba înţeleaptă că „peştele de la cap se împute”. Aşa premier, aşa guvern. Impostura, promiscuitatea morală, incompetenţa, nesimţirea, agramatismul, autosuficienţa caracterizează activitatea acestui guvern submediocru.

P.S. Urmăriţi cu «atenţie şi îngrijorare» spectacolul politic imund pe care l-aţi provocat, domnule Iohannis?”

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...