Actualitate

Acces rutier îngreunat pe mai multe drumuri judeţene din Vâlcea

Precipitaţiile abundente aduse de vremea caldă din ultima săptămână au dus la apariţia unor alunecări de teren pe diverse drumuri judeţene din Vâlcea.

Pe lângă drumul cee face legătura cu Mânăstirea Frăsinei, alunecări de teren care au dus la limitarea circulaţiei pe un singur sens au apărut şi în comuna Boişoara, pe drumul care face legătura între nordul Vâlcii şi Curtea de Argeş.
Expertiză tehnică pe cazul Muereasca

În cazul tasării drumului care leagă Athosul românesc de civilizaţie, DJ 658 Gura Văii – Muereasca, liderul Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, a solicitat o expertiză tehnică, care să lămurească dacă proiectul de modernizare a tronsonului, executat în urmă cu 12 ani, a fost executat după cerinţele tehnice. „Este o lucrare executată de o firmă privată. Nu are legătură cu ce a lucrat RAJDP în ultimii doi ani pe acest tronson de drum. De asemenea, este o zonă care şi în trecut a creat probleme. Am cerut unei firme private o expertiză care să lămurească dacă proiectul de acum 12 ani a fost executat aşa cum se cuvine. Vom prezenta datele în momentul în care ne vor fi înmânate şi vom stabili şi în ce mod trebuie să intervenim pentru a nu ajunge iarăşi în această situaţie”, a punctat Rădulescu în şedinţa Consiliului Judeţean din 25 ianuarie.

Zonă cu restricţii în Boişoara

O altă alunecare de teren mai veche s-a reactivat la sfârşitul săptămânii trecute şi în comuna Boişoara, pe drmul judeţean care face legătura cu Curtea de Argeş. „Avem o alunecare de teren pe o lungime de 35 de metri, care a afectat platforma drumului. Am intervenit pentru a stabiliza zona şi, pentru moment, circulaţia se desfăşoară pe un singur sens. Mai sunt câteva puncte răzleţe pe traseu unde avem alunecări de teren, dar nu aşa grave. Din fericire, nu sunt gospodării sau case puse în pericol”, a explicat Mihai Săndulache, primarul localităţii.

Speranţa edilului pentru o remediere definitivă a problemelor legate de traficul rutier pe acest drum se leagă de demararea lucrărilor de modernizare a drumului dintre Ţara Loviştei şi Curtea de Argeş, proiect ce a primit undă verde la finanţare prin PNI „Anghel Saligny”. „Noi aşteptăm ca proiectul să înceapă în cel mai scurt timp. Oricum, nu se pune problema să nu demareze lucrările în cursul anului acesta”, a adăugat edilul din Boişoara.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...