Eveniment

Vâlcea intră în sezonul alunecărilor de teren

Două alunecări de teren au fost sesizate de comisiile locale pentru situaţii de urgenţă din Muereasca şi Berbeşti în aceeaşi zi, 20 ianuarie 2023, ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultima perioadă şi a temperaturilor ridicate, nefireşti în această lună a nului.

La Berbeşti, alunecarea se întinde pe o lungime de 80 metri, pe malul pârâului Târâia, în satul Valea Mare, afectând proprietăţile a două familii din zonă.
“Produsă pe fondul unei umidităţi excesive a solului, alunecarea a dus la afectarea proprietăţilor a două familii, fiind la cca. 1 m de o anexă gospodărească.

Facem menţiunea ca nu sunt puse în pericol locuinţele celor două persoane şi nu se pune problema evacuarii lor. Ca urmare a celor constate şi a discuţiilor purtate în teren SGA Vâlcea va executa o lucrare provizorie de consolidare a malului stâng al pârâului Târâia.”, a precizat prefectul Mihai Oprea, deplasat la faţa locului.

La Muereasca, aceleaşi fenomene meteo din ultimele zile au produs o alunecare de teren, chiar în apropierea Mănăstirii Frăsinei.

„În urmă cu 12 ani, în această zonă s-a realizat o lucrare de stabilizare a zonei, însă ploile abundente au dus la înfundarea drenurilor, creându-se o diferenţă de nivel, ceea ce a dus la deteriorarea platformei drumului pe o lungime de cca 50 m.
Colegii de la RAJDP sunt la datorie şi vom interveni de urgenţă pentru asigurarea traficului rutier, circulaţia în momentul de faţă desfăşurându-se pe un singur sens”, a explicat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...