Administraţie

Creşte presiunea cheltuielilor pe bugetele locale. În acelaşi timp, încep să vină banii pentru investiţii din surse externe

Primarii încep să îşi facă griji cu privire la presiunea exercitată pe bugetele locale de cheltuielile pe capitole sociale. Majorarea drepturilor băneşti pentru persoanele cu handicap şi a însoţitorilor acestora va afecta, cel puţin în prima jumătate a anului, bugetele locale şi planurile de investiţii.

„Valoarea totală a sumelor care alcătuiesc bugetul local de anul acesta o vom afla abia săptămâna viitoare. Neoficial, ştiu că vom avea un buget aproape egal cu cel de anul trecut. E drept, am terminat anul 2022 cu un excedent de 500.000 lei, dar nu cred că vom reuşi aceeaşi performanţă şi anul acesta. Presiunea cheltuielilor, de la alocaţii sociale, până la cheltuieli curente începe să se vadă. E drept, ne aşteptăm să vedem un şir de rectificări menite să ţină bugetele locale pe linia de plutire”, explică primarul comunei Galicea, Florin Mărăcine.

Investiiţiile în infrastructură rămân prioritare

Planul investiţional din 2023 se axează pe dezvoltarea infrastructurii rutiere şi de utilităţi din localitatea administrată de Florin Mărăcine.

„Suma cea mai importantă este cea prinsă în POIM pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare. Sunt 11 milioane de euro, dar calendarul de implementare a acestui proiect ţine de autorităţile judeţene. Noi, oricum, vom implementa un proiect separat de extindere canalizare pe raza a două sate, cu fonduri atrase prin programul Anghel Saligny”, adaugă alesul din Galicea.

Totodată, Florin Mărăcine anunţă că 7,5 kilometri de drum comunal vor fi asfaltaţi în cursul acestui an în baza unei finanţări atrase prin acelaşi program naţional.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...