Actualitate

Alunecare de teren pe DJ 658, Gura Văii - Muereasca - Mănăstirea Frăsinei

DJ 658, km 12+250m, pe raza loc. Muereasca, ca urmare a precipitaţiilor abundente, partea carosabilă s-a tasat şi s-a deplasat, devenind impracticabilă pe sensul dinspre mănăstirea Frasinei

În cursul dimineţii de astăzi, 20 ianuarie 2023, prefectul judeţului Vâlcea, Mihai Oprea, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "General Magheru" al Judeţului Vâlcea, Dan Pascaru, reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, Garda Forestieră, însoţiţi de primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu s-au deplasat de urgenţă în comuna Muereasca unde s-a produs o alunecare de teren.

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile şi drumul DJ 658 (Gura Văii - Muereasca - Mănăstirea Frăsinei), a avut de suferit din cauza unei alunecări de teren. La km 12+250 în urma ploilor s-a reactivat o alunecare de teren pe o lungime de aproximativ 40m.

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea intervine cu lucrări provizorii pentru redarea circulaţiei. Se vor institui limitări de viteză şi tonaj. Drumul a fost modernizat de la un capăt la celălalt, anul trecut, de către Consiliul Judeţean Vâlcea şi are o lungime de aproximativ 13,4 km.


“Astăzi, am fost prezent pe DJ 658, Gura Văii - Muereasca - Mănăstirea Frăsinei, unde s-a produs o alunecare de teren, în cursul dimineţii. Zona aceasta rămâne sub supraveghere urmând să se intervină cu lucrări specifice pentru consolidarea porţiunii afectate. În urma deplasării la faţa locului, se vor lua următoarele măsuri:
• se vor efectua lucrări provizorii pentru redarea circulaţiei;
• RAJDP Vâlcea va interveni cu utilaje şi personal în zona afectată;
• se va efectua monitorizarea zonei;
• limitări de viteză şi tonaj.
În calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea vă asigur că se vor lua măsurile legale care se impun în astfel de situaţii. Le recomand tuturor celor care traversează acest sector de drum să circule cu vigilenţă", a precizat prefectul judeţului Vâlcea, Mihai Oprea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...