Politică

Claudia Banu: Amplu program al OFL Vâlcea cu acţiuni de conştientizare şi combatere a violenţei asupra femeilor

Organizaţia Femeilor Liberale Vâlcea a demarat vineri, 25 noiembrie, un amplu program de acţiuni publice pentru conştientizarea şi combaterea până la eliminarea fenomenului violenţelor asupra femeilor. Ziua respectivă nu a fost aleasă întâmplător, e fiind chiar Ziua Internaţională ce marchează abuzurile la care sunt supuse femeile. Programul va continua timp de 16 zile, ne-a precizat preşedintele OFL Vâlcea, senator Claudia Mihaela Banu.


“Despre violenţa domestică s-a scris mult, au fost relatate cazuri, multe dintre ele tragice. Au fost luate măsuri, au fost adoptate legi care să asigure combaterea fenomenului care, din păcate, a luat amploare, mai ales în ultimii ani. Dar rămâne o componentă încă inertă a acestui fenomen- implicarea opiniei publice. Există încă temeri, prejudecăţi care împiedică societatea să se implice cu adevărat. Violenţa domestică încă este privită şi dezbătută la nivel de statistici, prezentată ca ştire.

2022 a înregistrat, în 10 luni, aproape 60.000 de cazuri de violenţă. 60 de femei au decedat din cauza acestui fenomen în 2021, iar după primele 6 luni ale acestui an, deja avem 19 victime, toate femei. Una din 3 femei se confruntă cu o formă de agresiune, fizică, psihică sau sexuală.
Alături de Organizaţia Femeilor Liberale Vâlcea, am decis să iniţiem o campanie de conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice asupra acestui fenomen, cu implicaţii majore în dezvoltarea unei societăţi sănătoase.

Am pregătit o serie de materiale care conţin tot ceea ce trebuie ştiut şi făcut dacă o persoană se află într -o asemenea situaţie. Ne dorim să transmitem victimelor violenţei domestice că nu sunt singure şi că au acces neîngrădit la informare, consiliere psihologică şi juridică de calitate şi la alte servicii sociale, care pot asigura în mod gratuit, sprijin adecvat şi găzduire.
Împreună, putem preveni şi combate astfel de fapte. Putem stabili noi atitudini: femeile şi copiii merită respect, comportamentul violent este doar responsabilitatea agresorului şi că nu există scuză pentru agresiuni”, se arată în comunicatul OFL Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...