Ultima Oră

UPDATE! Angajat al Direcţiei Agricole Vâlcea reţinut de anchetatorii DGA pentru acuzaţii de luare de mită în proiecte cu fonduri europene

Trei persoane (dintre care doi bărbaţi şi o doamnă) din cadrul compartimentului Consultanţă la nivel de DAJ Vâlcea au avut birourile percheziţionate. Au fost ridicate PC-urile, telefoane şi documentele găsite în biroul fiecăruia. În final, reţinut şi luat la audieri la Parechetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea doar Marin Barbu, în vârstă de 67 de ani, care este şi pensionar, şi angajat al compartimentului amintit. Surse judiciare care doresc să rămână anonime confirmă că este acuzat de mai mulţi fermieri pentru pretinderea de foloase necuvenite pentru aprobarea şi derularea unor proiecte din fonduri europene.

Informaţia iniţială
Anchetatorii DGA Vâlcea investighează posibile infracţiuni de corupţie comise pentru aprobarea finanţării şi derularea unor proiecte cu finanţare din fonduri europene de către un angajat al Direcţiei Agricole Vâlcea. Joi, 24 noiembrie, poliţişti sub coordonarea procurorului de caz au descins la o proprietate a lui M.B. din comuna Olanu, respectiv la sediul instituţiei amintite, urmând ca la parchet să fie audiate mai multe persoane. La ora publicării acestui articol, percheziţiile nu se finalizaseră.

“Ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, efectuează două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Vâlcea, dintre care una la sediul unei instituţii publice, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie referitoare la aprobarea şi derularea unor proiecte cu finanţare din fonduri europene.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea urmează a fi prezentate în vederea audierii mai multe persoane.

Activităţile se desfăşoară în colaborare cu sprijinul tehnic al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea”, se arată în comunicatul anchetatorilor.

Stadiul cercetărilor şi informarea publică nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie în cazul celor vizaţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...