Sub Lupă

Asociaţia cumnatelor vesele din PSD Vâlcea prosperă pe spatele unităţilor bugetare

Cu doar un singur angajat, firma sorei primarului din Vlădeşti a obţinut în 2021 un profit net de peste 270.000 de lei, o parte tot prin drenarea de clienţi de la Livadia, hotel condus de soţia aceluiaşi edil

Georgiana Cosac, soţia primarului PSD din comuna vâlceană Vlădeşti, este director economic de foarte mulţi ani al Hotelului Livadia din Băile Olăneşti, unitate de blazon ce aparţine Ministerului Muncii. Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (TBRCM) SA, mai precis. De ceva timp, este (şi de facto) chiar directorul plin de la Livadia.

Peste drum de Hotel Livadia, în timp ce majoritatea facilităţilor de cazare şi alimentaţie publică similare de pe aleea către izvoarele cu ape minerale au cam închis activitatea în extrasezon, prosperă Pensiunea Izvoare. Pensiune ce apare (vezi bon fiscal de achitare a notei în foto) ca aparţinând SC Monviady SRL Vlădeşti (CUI 7103470), societate ce are ca unic asociat şi administrator, conform datelor de la Registrul Comerţului, pe... Rozvita-Monica Cosac. Sora aceluiaşi primar Adrian Cosac.

Monica Cosac, este de ani buni şefă de serviciu în cadrul Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul”, instituţie condusă de alt social-democrat, Remus Grigorescu, al cărei for tutelar este Consiliul Judeţean. CJ al cărui preşedinte este chiar liderul social-democraţilor din judeţ, Constantin Rădulescu.

La Pensiunea Izvoare sunt cazate şi câteva familii de refugiaţi ucraineni, Statul român achitând sume importante pentru fiecare persoană, care a fugit din cauza războiului rus de ocupaţie din ţara vecină, adăpostită şi hrănită de persoane fizice şi juridice. Asta, deşi au fost amenajate spaţii corespunzătoare inclusiv de către instituţii precum Consiliul Judeţean Vâlcea, ori Primăria Râmnicu Vâlcea, ba, chiar şi de Primăriile Olăneşti şi Vlădeşti, cu acelaşi scop, dar ele stau mai mult goale.

Presimţire? La telefonul pensiunii afişat pe Booking nu răspunde mereu cineva

Pe lângă asta, prin nu se ştie ce procedură care să evite (cel puţin teoretic) conflictul penal de interese, aceeaşi pensiune cazează şi turişti care vin în Băile Olăneşti cu gândul (şi bilete decontate de stat) să se instaleze la Livadia.

Toate anunţurile de pe internet (inclusiv Google şi Booking, vezi foto) date de Pensiunea Izvoare conţin la date de contact acelaşi număr de mobil, cel al Monicăi Cosac. Totuşi, nu mereu răspunde cineva la el, cum nu mereu răspunde nici Georgiana Cosac. Aşa se explică de ce acest articol nu conţine şi declaraţii ale celor două. Noi am vizitat, totuşi, de câteva ori cele două unităţi turistice doar în ultima lună şi am cules date şi mărturii importante, care relevă ţesătura de interese private ce prejudiciază unitatea de Stat.

Patru puncte de lucru, în Băile Olăneşti şi Râmnicu Vâlcea

Despre Monviady SRL Vlădeşti (obiect principal de activitate: 4711 - Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun) mai trebuie spus că are, din 2003, şi un punct de lucru în Râmnicu Vâlcea. Fix la Ştrandul Ostroveni. În vara acestui an a avut şi ceva necazuri acolo, chioşcul fiind temporar afectat de un mic incendiu rămas cu cauze neprecizate încă. A! Ar mai fi o mică problemă. Are dovada de sediu secundar expirată din 25 septembrie 2019. De asemenea, mai deţine două puncte de lucru pe strada Mihai Eminescu din Băile Olăneşti, adică tot pe aleea spre izvoarele cu ape minerale. Este vorba de două chioşcuri cu haine, încălţăminte şi obiecte artizanale comercializate, pe latura dinspre Parc. Am uitat să precizăm, dacă mai era nevoie, că primar în staţiunea amintită este Sorin Vasilache, tot de la PSD. A cărei soţie, Magda Vasilache, este directorul executiv al… Casei de Pensii Vâlcea, din Ministerul Muncii.

Pensiunea Izvoare are sediu declarat, manipulator, tot la Livadia

Repetăm. Ministerul Muncii deţine societatea pe acţiuni care administrează Hotelul Livadia în Băile Olăneşti. Hotelul este condus de Georgiana Cosac, soţia primarului PSD din Vlădeşti. Peste drum (pe strada Muncitorilor, exact în intersecţia cu strada Mihai Eminescu) este Pensiunea Izvoare, a firmei Monicăi Cosac, sora aceluiaşi primar. Şi, acum, atenţie! Conform datelor de la Registrul Comerţului, Monviady SRL Vlădeşti are sediu secundar (punct de lucru) în localitatea Livadia (nu există un sat, sau o zonă cu această denumire oficială în Băile Olăneşti!!!), un spaţiu ce apare ca fiind cumpărat în 27 decembrie 2021 (contract nr. 2.118) şi declarat ca fiind pe strada Mihai Eminescu. Este acelaşi sediu cu cel al Pensiunii Izvoare!

Toate cu un singur angajat declarat la Fisc! Dar, în 2021, cu cifră de afaceri de 192.995 lei şi – din nou, atenţie! – 272.807 lei profit net!


O adevărată Asociaţie a Cumnatelor Vesele în PSD Vâlcea, nu-i aşa? Şi tradiţia continuă la nivel mult mai extins.

Va urma...

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

14.12.2022 - 08:35Nicolae :Domnul primar are un om care îl exploatează de. 16ani şi îl cazează in spatiu al primăriei din Vlădeşti şi împreună cu preotul paroh a vândut terenurile parohiei Vlădeşti

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...