Sport

Liga I de baschet masculin, Grupa A, etapa a şasea: CS Vâlcea 1924 – CSU Sibiu 2: 72-62 (39-34)

Confruntarea turului de campionat regular duminică, 27 noiembrie. Echipa olteană merge cu fruntea sus la Corona Braşov

Meci chiar mai greu decât o arată scorul final, 72-62, duminică, în Sala de sport a Liceului Sanitar, între CS Vâlcea 1924 şi CSU Sibiu 2. Formaţia olteană nu s-a putut baza pe Lamar Hamrik, nerefăcut după o accidentare, antrenorii Hristu Şapera şi Angel Santana preferând să nu rişte şi să încerce să-l menajeze pentru meciul turului de campionat regular în grupă, duminică, 27 noiembrie, la Braşov, cu Corona.

Orice se va întâmpla în ultima etapă a primei jumătăţi, vâlcenii nu pot pierde locul secund în grupă. Ca de fiecare dată, conducerea clubului vâlcean a oferit ieri încă o mică surpriză plăcută, invitând în deschiderea meciului Fanfara “Constantin Brâncoveanu” a Consiliului Judeţean Vâlcea pentru intonarea imnului naţional. Şi de data aceasta publicul şi galeria au fost la înălţime, din prima şi până în ultima secundă a partidei alături de echipă şi antrenori. Ajay Singh a fost omul meciului pentru vâlceni, Georgescu pentru sibieni.

CS Vâlcea 1924 a reuşit să câştige doar trei dintre cel patru sferturi (10-7, 29-27, 18-19, 15-9). Numai că, emoţiile acumulate inerent, după patru hopuri succesiv depăşite, în rândul baschetbaliştilor cei mai tineri, pe de o parte, precum şi pregătirea minuţioasă a meciului, mai ales individual, de către adversari, pe de alta, au făcut ca în primele două să se înregistreze şi greşeli neforţate, precum şi nereuşite la panou. Arbitrajul a fost în prima jumătate a partidei şi el unul oscilant, fond pe care jocul mai bărbătesc a părut uneori că a fost cântărit puţin în defavoarea echipei gazdă.

În sfertul al treilea şi debutul ultimului, Ajay Singh a luat un pic jocul ofensiv pe cont propriu, atitudine încununată de succes şi aducătoare de un boost de moral şi pentru coechipieri. Tony Rotaru a fost cel mai strict marcat pe durata meciului de către sibieni, dar tot a reuşit să fie secondantul ideal în foarte importante momente. Chiar dacă a părut inexplicabil de ineficient la aruncările libere, Nicu Ciucă a reuşit un joc defensiv foarte consistent, în momentele de atac fiind mai mereu cu cel puţin un jucător advers “în spate” şi nu la modul politicos. S-a remarcat prin tehnicitate, ambiţie şi constanţă, toate trei pentru prima dată, şi Sebi Ciobu (16 ani). Norbert Kelemen şi Alex Rotar (19 ani) au reuşit din nou jocuri bune, inclusiv înscrierea de puncte în momente psihologice. De remarcat curajul lui Hristu Şapera de a folosi minute importante şi într-o partidă cu atât de importantă presiune jucători tineri şi foarte tineri precum Alex Pascariu, Sebastian Ciobu sau Edi Rădău, dar şi veteranul Dan Popescu (aka DP). Per ansamblu, convinge în continuare spiritul de echipă al formaţiei oltene, cel mai important factor motivant mai ales în momentele grele.

Şi de la Sibiu s-au remarcat trei jucători, dar, de departe, Georgescu (nr. 1) a părut cel mai în formă, cu un procentaj foarte ridicat de reuşite la toate tipurile de aruncări, plus assist-uri importante.

“Sincer, chiar nu m-am aşteptat la o atmosferă atât de incandescentă şi la o susţinere atât de puternică din partea publicului şi a galeriei atunci când m-am decis să vin la Vâlcea. Pur şi simplu nu ne lasă să cedăm la moral. Încercăm să-i răsplătim în primul rând muncind de fiecare dată şi mai mult la antrenamente şi dând tot ce putem în teren atunci când coach ne oferă minute de joc, în funcţie de ce strategie abordăm.”
- Alex Pascariu, 20 de ani, 2,06 m, patru recuperări consecutive în două minute în meciul de duminică.


Chiar dacă nu a jucat duminică, Lamar Hamrik se menţine lider al marcatorilor overall în Liga I

La egalitate de puncte (10), după cinci partide câştigate fiecare, pe primul loc în clasamentul Grupei A se menţine Corna Braşov, cu 453 de puncte înscrise şi 289 încasate, urmată de CS Vâlcea 1924, cu 451 – 367. Podiumul grupei este încheiat de CS Universitatea Cluj-Napoca, după victoria în deplasarea de la CSU Oradea 2 (86-68), cu 8 puncte, în condiţiile în care victoria este premiată cu două puncte, dar primesc câte un punct şi formaţiile învinse, conform regulamentului FRB.

Statisticile pe echipe, per total campionat regular 2022 -2023 al Ligii I de baschet masculin (Grupa A + Grupa B), relevă faptul că CS Vâlcea 1924 se clasează pe un onorant loc trei şi între singurele trei echipe care nu au cunoscut înfrângerea în această ediţie. Pe primul loc e Corona Braşov, cu un total de 475 de puncte marcate şi o medie de 95, pe locul secund se situează lidera Grupei B (una evident mai dezechilibrată decât Grupa A), CS Poli Iaşi, cu 472 de puncte înscrise în total şi o medie de 94,40, podiumul fiind încheiat de formaţia olteană, cu un total de 451 şi o medie de 90 de puncte pe meci.

La coşgeteri, clasamentul e condus în continuare de componentul CS Vâlcea 1924 Lamar Hamrik, conform mediei pe meci (32,67 puncte din 98 marcate în total, în doar trei partide) chiar la mare distanţă faţă de urmăritori, Enzo Vescan (CSM CSU Oradea 2, 26 puncte medie din 78 total, în trei meciuri), Ajaypal Singh (CS Vâlcea 1924, 23,80 puncte în medie, din 119 în total, în cinci meciuri). Ajay a urcat pe podium chiar după partida de duminică, moment în care l-a depăşit la medie pe Tamas Bodo de la VKS Gheorghieni (89 – 125 – 4 meciuri în care a evoluat).
Sursa: https://www.frbaschet.ro/campionat-masculin/liga-i-masculin

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...