Actualitate

50 de ani de la punerea in funcţiune a Centralei de la Lotru

Vineri, 18 noiembrie 2022, o delegaţie a Filialei PNL VÂLCEA, condusă de preşedintele acesteia, profesor Cristian Buican, şi incluzând pe deputatul Laurenţiu Cazan şi senatorul Claudia Mihaela Banu, precum şi aleşi locali şi judeţeni ai PNL, a participat, la invitaţia organizatorului, Hidroelectrica S.A., la aniversarea a 50 de ani de la intrarea în funcţiune a centralei hidroelectrice Lotru.

Cu ocazia acestei aniversări desfăşurată la sediul hidrocentralei, organizatorii şi invitaţii au adus un omagiu proiectanţilor, arhitecţilor şi inginerilor, respectiv muncitorilor care au realizat cel mai mare obiectiv hidroenergetic de pe râurile interioare ale ţării.

Această importantă realizare a geniului constructiv românesc a contribuit nu numai la creşterea substanţială a producţiei de energie electrică, ci a dat şi un impuls dezvoltării întregii zone, în special staţiunilor turistice Voineasa şi Vidra unde s-au construit numeroase facilităţi de cazare şi distracţie pentru turişti.

Prin iniţiativa guvernului liberal, în 2007, a demarat un proces de retehnologizare a hidrocentralei în valoare de 88 de milioane de euro prin care s-a asigurat prelungirea cu 30 de ani a ciclului de viaţă al acesteia.

Astăzi, liberalii vâlceni au adus omagiul lor constructorilor români, conştienţi de faptul că prin noi înşine putem să ne dezvoltăm ţara şi să ne asigurăm un nivel de trai ridicat. Acesta este imperativul sub care am lucrat şi vom lucra şi în viitor în serviciul concetăţenilor.

Filiala PNL Vâlcea, Preşedinte Cristian Buican

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...