Politică

Senatul a aprobat finanţarea pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova

Marţi, 15 noiebrie, plenul Senatului a aprobat Contractul de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, finanţare asigurată prin Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 368 milioane de euro. Ministerul Sănătăţii este desemnat agenţie de implementare, Promotor, şi în această calitate i se deleagă întreaga autoritate şi responsabilitate în realizarea proiectului.


“Noul Spital Regional de Urgenţă (SRU) din Craiova ar urma să fie operaţional în 2028, conform unui plan de accelerare a investiţiei aprobat de Ministerul Sănătăţii. Acesta va fi cel mai mare dintre cele trei spitale regionale care urmează a fi construite în România, celelalte două fiind la Cluj-Napoca şi Iaşi.
Ministerul estimează că, în primul an de operare, vor fi asigurate servicii de internare continuă pentru 45.500 cazuri, servicii de urgenţe pentru 100.000 de pacienţi, servicii ambulatorii pentru 260.000 de persoane şi servicii medicale pentru 2.500 pacienţi oncologici. Proiectul prevede de asemenea circuite noi şi echipamente moderne care să asigure tratamentele şi facilităţile suport adecvate scopului medical implementat”, a precizat Claudia Mihaela Banu, senator al PNL Vâlcea.

Cei care doresc să parcurgă proiectul o pot face pe acest link, cu precizarea că Senatul este cameră decizională:
https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=24793

Cabinet parlamentar Claudia Mihaela Banu, senator PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...