Sport

Baschet masculin, Liga I, Etapa a 5-a

Vescan nu a putut opri Vâlcea. CSM CSU Oradea 2 - CS Vâlcea 1924: 96-109 (45-55)

CS Vâlcea 1924 încheie şi runda a cincea din campionatul regular al Ligii I la baschet masculin, Grupa A, fără înfrângere. Luni, elevii lui Hristu Şapera s-au impus şi la Oradea, cu 109-96. După patru partide disputate (fiecare echipă stă câte un meci), baschetbaliştii antrenaţi de Hristu Şapera şi Angel Santana sunt la egalitate de puncte, 8 (maxim), cu Corona Braşov, formaţia de sub Tâmpa stând mai bine la coşaveraj. Duminică, 20 noiembrie, Vâlcea va primi vizita celor de la Sibiu, învinşi în această etapă, pe teren propriu, chiar de Corona, cu 93-61.

Dacă privim strict evoluţia scorului şi majoritatea capitolelor statistice relevante, CS Vâlcea 1924 a avut iniţiativa în toate cele patru sferturi şi în deplasarea de la Oradea. Totuşi, meciul nu a fost deloc simplu niciun moment, pe final acumulând din nou emoţii pentru formaţia olteană. Din start, strategia ofensivă a orădenilor a fost concentrată pe valorificarea formei maxime în care s-a aflat Enzo Vescan. Au stat mai bine la aruncările de trei puncte (100% - 4 din 4, doar în primul sfert!), precum şi la cele de două puncte din aruncări libere, statistică, din păcate, menţinută în favoarea lor pe durata întregii partide. Una peste alta, Vâlcea a reuşit să încheie prima jumătate a meciului cu avantaj de siguranţă psihologică, 55-45.

Staff-ul Oradei a tacticizat cât a putut de mult a doua jumătate a partidei, apărarea agresivă colectivă făcând ca baschetbaliştii Vâlcii să acumuleze rapid în ambele sferturi câte cinci greşeli de echipă. Aşa se explică şi numărul mare de faulturi cu care l-au sancţionat arbitrii întâlnirii pe Lamar Hamrik (4, depăşit doar de Ciucă, 5, de la Vâlcea), americanul având un marcaj foarte strâns din partea orădenilor şi un blocaj foarte atent şi pe fazele lor de atac. Cu toate acestea, americanul a reuşit şi de data aceasta să fie decisiv.

Vâlcea a dominat copios la assisturi, 23-12, 10 dintre ele fiind ale lui Lamar Hamrik, 7 ale lui Toni Rotaru şi 3 ale lui Alex Rotar. Toni l-a învins pe orădeanul Vescan la recuperări (9-7, la care se adaugă încă 6 “steals” în dreptul lui Roti), capitol la care s-au mai remarcat pentru vâlceni Alex Rotar şi Ajay Singh, ficare cu câte şapte reuşite. Cei doi au avut şi puncte “psihologice” importante marcate, capitol la care a punctat iarăşi şi Norbert Kelemen.

Îngrijorează în continuare ineficacitatea elevilor lui Şapera şi Santana la aruncările libere. Oradea a avut procentaj final de 84 % (27/32) al reuşitelor, în timp ce Vâlcea doar 54% (13/24). Totuşi, formaţia vâlceană arată în continuare că respectă un plan ofensiv corect, dominând numeric la toate aruncările la coş din acţiune, cu excepţia celor de trei puncte, aşa cum am mai spus, unde Veşcan a fost cel mai eficient.

Orădeanul a fost coşgeterul partidei, cu 40 de puncte, urmat de “vâlceanul” Hamrik, cu 37. Al treilea marcator a fost Ajay Singh (32 de puncte).

Corona Braşov şi CS Vâlcea 1924 conduc clasamentul Grupei A, fiecare cu câte 8 puncte, departajate de coşaveraj, urmate de CS Universitatea Cluj-Napoca şi BC CSU Sibiu 2, ambele cu câte 6 puncte, toate după câte patru meciuri disputate.

sursa foto: FRB TV
https://www.youtube.com/watch?v=95ZGBUlxKLY

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...