Administraţie

Precizări!

Mircia Gutău: Sunt mâhnit că domnul viceprimar Andrei Gheorghiu nu reuşeşte să se debaraseze de calitatea de lider politic şi să încerce să înveţe ceva mai multă administraţie

Sunt mâhnit (şi surprins, totodată) că domnul viceprimar Andrei Gheorghiu nu reuşeşte să se debaraseze de calitatea de lider politic şi să încerce să înveţe ceva mai multă administraţie. Adică să-şi însuşească faptul că în acest domeniu, orice idee trebuie trecută prin „furcile caudine” ale specialiştilor şi doar dacă întruneşte toate condiţiile legale poate să ajungă pe masa consilierilor.

I-am arătat domnului Gheorghiu toată deschiderea faţă de ideea prezentată privind Schema de ajutor de minimis pentru acordarea de facilităţi fiscale persoanelor juridice pentru perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, dar ca orice propunere, indiferent de către cine este înaintată, ea trebuie avizată de specialişti în domeniu, drept urmare, am cerut punctul de vedere al directorului Direcţiei Economico-Financiare, al secretarului Primăriei şi al consilierului pe probleme economice.

În urma analizei minuţioase a legislaţiei europene referitoare la ajutoarele de minimis şi a celei naţionale din domeniul ajutorului de stat, al concurenţei şi privind Codul fiscal a rezultat că ajutorul de minimis se aplică, într-adevăr, până la 31 decembrie 2023, dar numai pentru investiţii eligibile noi care să fie finalizate până la data de 31.12.2022 – adică peste o lună şi jumătate! Ori schema de ajutor de minimis propusă de viceprimarul Gheorghiu menţiona că solicitările privind acordarea de facilităţi să se înregistreze la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea până la data de 28.02.2023, ceea ce ar presupune ca acestea să fie acordate începând cu anul următor, adică de la 1 ianuarie 2024, deci după expirarea perioadei de valabilitate a ajutorului de minimis stabilit de Regulamentele Europene. Punctul de vedere rezultat din această analiză i-a fost comunicat viceprimarului Gheorghiu în data de 3 noiembrie.

În aceste condiţii, să critici „administraţia Gutău” (din care faci, de altfel, parte) pentru un pretins blocaj al unei iniţiative gândită greşit şi împotriva legilor încă de la început nu demonstrează decât că nu eşti capabil să faci diferenţa între administraţie şi politică. Sunt dezamăgit de comportamentul domnului Gheorghiu care nu a înţeles, încă, modul în care funcţionează administraţia locală.

Mircia GUTĂU,
Primar

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...