Opinii

 

Frumoase poveşti, despre şi din Vâlcea, ale celor care le împlinesc: profesioniştii... Dana Stanca, Daniel Stancu, Bogdan Pistol...

Vâlcea are echipă de baschet, aşa cum are, recent, un poet, poet transpus şi el, într-un text, din volumul Danei Stanca, "Cu o viaţă mai devreme". Scriptorul este Daniel Stancu. Dana Stanca propune o poveste de dragoste a locului. Versurile ei sunt un metadialog despre iubitul de dincolo, în incantaţii, încă actanţiale. Există maturizări de personaje, de aceea textul este pliabil, pliabil, pe experienţa cititorului, pe gustul celui care poate povesti ce s-a întâmplat. O raţionalitate declanşată de povara întâmplării, de suportabilitatea ei. Dana Stanca scrie pentru a face viaţa suportabilă, cu onorabilitatea dialogului de pe alte amfiteatre. Textul lui Daniel Stancu, desenele lui, care însoţesc şi trimit spre ontos, nu în cuvinte şi pronunţări de poalele leliţei peste cap, ci în studiu, care întâi hăicuieşte creatorul, apoi îl pune spre experierea transfrasticului spre hrana harică, a celui care a trecut prin aulalia şi perihalia trăirii. Revenim!

Baschetul, în general, este o formă de cultură. Cultură şi ludic eliberator. Muncă şi eliberare de sensuri. Bucurie şi construcţie. Antreprenorul clubului vâlcean, Bogdan Pistol, un obişnuit al dialogului şi al comunicării simbolice, ştie ce înseamnă construcţia spre întemeiere. Baschetul, dublat de volei, de forme normale, dar uitate de existenţă, poate structura elementele unei academii extinse a sportului.

Bogdan Pistol este economist în primul rând, un argument pentru a spune că ştie ce vorbeşte. Altfel, meciul CS Vâlcea 1924 - CS Universitatea Cluj... a fost jucăuş. Santana uimeşte şi, un jucător sau altul dintre tinerii din echipa noastră, muşcă special, mai mult decât ofensiv. Nu mă pricep, dar m-a amuzat o scenă în care un arbitru, îl pedepseşte pe un ofensiv de-al nostru. Îl aştepta. În sală, cu noi, a stat cunoscutul profesor de la Colegiul ”Alexandru Lahovari”, Marin Vlădulescu, care ne-a explicat, înţelegător, regulamentul jocului de baschet. A format o şcoală de antrenori şi jucători de baschet.

Imnul Clubului este dinamic, vital. Ne amintim titlul unui roman, ”Simfonia lupului”.

Le urăm să ajungă la-Simfonia lupilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...