Politică

Proiect de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii, adoptat de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii, care are ca obiect reglementarea organizării şi funcţionării Consiliului.

Proiectul face parte din pachetul de legi ale justiţiei şi a fost adoptat de Comisia specială parlamentară pentru legile justiţiei şi a intrat marţi pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor în procedură de urgenţă. Camera Deputaţilor este prima cameră sesizată, Senatul fiind camera decizională în cazul acestui proiect de lege.

“Săptămâna aceasta, am votat, împreună cu majoritatea colegilor din Camera Deputaţilor, în favoarea proiectului de lege privind Consiliul Superior al Magistraturii. Adoptarea acestui poriect reprezintă un pas foarte important pe care România are nevoie să-l facă pentru a putea moderniza sistemul judiciar şi, ca urmare, justiţia din ţara noastră. Acest proiect cuprinde mai multe reglementări, care fac parte din proiectul de lege adoptat, precum: evitarea obstacolelor instituţionale în calea activităţilor şedinţei plenare a Comitetului directorului general, proiectul prevede ca lucrările acestuia să se desfăşoare în prezenţa a cel puţin 15 membri, dar dacă nu se atinge cvorumul, lucrările şedinţei plenare vor fi desfăşurată la următoarea sa şedinţă, la următoarea convocare desfăşurată în prezenţa majorităţii membrilor. Alineatul anterior reprezintă doar unul dintre multele puncte adoptate în cadrul proiectului de lege care joacă un rol foarte important pentru a putea duce România la standardele europene şi NATO, putând astfel crea cu ajutorul Partidului Naţional Liberal mai multe oportunităţi pentru ca ţara noastră să arate că este un membru adevărat şi modern al Uniunii Europene”, ne-a declarat Laurenţiu Cazan, Deputat PNL de Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...