Inedit

Iniţiativă civică foarte importantă! Project IVI pregăteşte gratuit primii 19 tineri din Râmnicu Vâlcea pentru o carieră serioasă în IT

Cursuri pro bono susţinute de specialişti în domeniu, originari din judeţ. Fondatorii Asociaţiei Iniţiativa Vâlcea Inovează vor să extindă acţiunea de reconversie profesională în toate celelalte oraşe ale judeţului

IT-ul este un domeniu încă în spectaculoasă şi continuă dezvoltare, o certitudine a prezentului şi o fascinantă oportunitate a viitorului. Dar, contrar aparenţelor, IT nu înseamnă doar comunicare rapidă şi creare de conţinut pentru reţele de socializare, chiar dacă foarte mulţi, mai ales tinerii, au realizat rapid şansa de a obţine monetizare din aşa ceva (din păcate, prea mulţi şi în sens negativ). Trei vâlceni au revenit pe plaiurile natale şi organizează la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul”, pro bono, o acţiune de reconversie profesională constând în cursuri de iniţiere în programare.

“În urmă cu mai bine de un an, lua naştere Asociaţia Iniţiativa Vâlcea Inovează sau, cum ne ştie toată lumea deja, Project IVI. Totul a pornit de la un ideal inconştient al lui Cătălin Vasile, fondator Project IVI şi coordonator de cursuri, care îşi dorea din tot sufletul nu doar să dea înapoi din cunoştinţele sale, dar şi să încerce să schimbe viaţa unei comunităţi frumoase precum cea din Râmnicu Vâlcea. Laurenţiu Paraschiv, care este co-fondator Project IVI, dar şi project manager în cadrul asociaţiei, a venit în ajutorul lui Cătălin încă de la început, pentru ca totul să meargă în direcţia cea bună. Alături de ei, la scurt timp, a venit şi Liviu Dimulescu, formator de Linux, un alt tânăr care, la rândul său, îşi dorea să facă o schimbare în oraşul în care a crescut. De curând ni s-a alăturat ca formator şi Marian Diaconu, care va fi responsabil de predarea Reţelelor de Calculatoare”, îşi încep fondatorii povestea.

“Căutăm oameni pasionaţi şi interesaţi de IT care să îşi dorească să înveţe şi să dea mai departe cunoştinţele către noi generaţii de cursanţi”

“De aici, istoria se scrie singură şi proiectul nostru a început să ia amploare şi să aibă un ecou din ce în ce mai mare în rândul tinerilor din Râmnicu Vâlcea. În sfârşit toată munca şi sacrificiile făcute de echipă au început să dea rezultate”, continuă ei.

“Impactul Project IVI s-a văzut cel mai mult în numărul mare de înscrieri pentru noile cursuri care încep din luna Octombrie. Aproape 50 de tineri din Râmnicu Vâlcea, impulsionaţi de dorinţa de a începe o carieră în IT, au răspuns apelului nostru şi au venit la preselecţia din vară. Mai departe, am selectat 19 dintre ei care ni s-au părut cei mai motivaţi şi cu potenţial mare să ducă la bun sfârşit cursurile gratuite pe care le oferim, şi implicit să urmeze o carieră în IT. Tot la categoria succese adăugăm şi faptul că trei dintre cursanţii primei promoţii Project IVI s-au angajat în domeniul IT graţie dedicării lor, dar şi a cursurilor gratuite pe care le-au urmat sub îndrumarea formatorilor Project IVI. Astfel de exemple ne fac mândri şi mai motivaţi pentru ceea ce ne dorim să realizăm în oraşul Râmnicu Vâlcea. Ce vrem să facem mai departe? Cu o ambiţie şi o determinare debordante am decis să ne extindem activitatea Project IVI şi în alte oraşe din Vâlcea. Primul pas a fost făcut în Brezoi pe 3 Septembrie, unde am fost prezenţi pentru a solidifica un acord cu noii voluntari care vor să se alăture proiectului nostru şi să ajute la dezvoltarea unei comunităţi IT în oraşul lor. Căutăm oameni pasionaţi şi interesaţi de IT care să îşi dorească să înveţe şi să dea mai departe cunoştinţele către noi generaţii de cursanţi”, mai arată ei.

Project IVI a fost deja prezent şi în Drăgăşani, pe 17 Septembrie, la Biblioteca Municipală. În Horezu au ajuns tot pe 17 septembrie, la Liceul "Constantin Brâncoveanu".

Urmărim cu interes şi ne alăturăm celor care încurajează dezvoltarea iniţiativei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...