Politică

Traian Dobrinescu: Forţa Dreptei are deja candidaţi pentru funcţiile de primar în Orleşti şi Stăneşti. În curând, şi în Perişani”

Liderul naţional Ludovic Orban a anunţat că formaţiunea dă în judecată Guvernul pentru că refuză organizarea de alegeri parţiale în localităţile rămase fără primari din cauza unor incompatibilităţi ori decese

Forţa Dreptei a mărit pasul în Vâlcea. Continuă înfiinţarea de organizaţii locale şi a depăşit deja, din acest punct de vedere, formaţiuni parlamentare precum USR şi AUR. Ba, chiar şi pe unele cu importantă relevanţă preponderent locală, precum PER. Preşedintele interimar al formaţiunii vâlcene, scriitorul şi fostul senator liberal Traian Dobrinescu, nu se avântă însă în declaraţii triumfaliste.


“Nu ştim dacă Guvernul va catadicsi să respecte legea şi să organizeze alegeri parţiale în cele trei localităţi vâlcene, rămase fără primar prin aplicarea efectului legii, comunele Orleşti, Stăneşti şi Perişani, dar noi ne pregătim serios. Am înfiinţat organizaţii în cele trei, în primele două avem deja identificat şi cel mai potrivit candidat pentru funcţia de primar. În una dintre ele, organizaţia locală va fi sprijinită şi de un reputat profesor universitar ieşit recent la pensie, dar nu vreau să detaliez mai mult, pe moment. Cred că în scurt timp vom avea un candidat interesant şi pentru funcţia de primar în comuna Perişani. Am înfiinţat organizaţii ale Forţei Dreptei, altele decât cele pe care le-am menţionat la conferinţa de presă din 31 iulie, şi în comunele Tetoiu, Roşiile, Livezi şi Sineşti. Sunt şi altele, dar ştiţi că nu îmi place să vorbesc prea mult înainte de a face, aşa că nu ofer amănunte înainte ca nucleele respective să se organizeze riguros statutar. Hai să spunem doar că pe zona Bălceşti stăm deja mai bine decât ne aşteptam. Asta arată că, şi din punct de vedere organizatoric, nu stăm degeaba, săptămânal avem deplasări în judeţ şi munca noastră deja are rezultate serioase. Cei mai mulţi membri ai formaţiunii noastre sunt oameni care nu au mai făcut politică, majoritatea tineri, subliniez încă o dată asta. Propunem vâlcenilor multe figuri proaspete, dar, totodată, persoane care au deja realizări în plan familial şi profesional, alături de care avem încredere că putem revitaliza liberalismul autentic vâlcean. Da, repet şi asta, noi, cei care am adunat o vastă experienţă în politică, nu vom mai candida la funcţii importante”, ne-a declarat Traian Dobrinescu.


Parlamentarii Forţei Dreptei au depus iniţiativa legislativă care anulează subvenţia pentru partidele politice


“Am decis să dau în judecată Guvernul ca să-l oblig să organizeze alegerile locale parţiale în cele peste 40 de localităţi care au rămas fără primar în funcţie, inclusiv Sectorul 5 din Capitală. Există, de asemenea, o localitate în care a fost dizolvat consiliul local.
Democraţia înseamnă alegeri libere, iar fără alegeri nu avem democraţie. Actualul Guvern refuză de mai bine de 1 an de zile organizarea alegerilor, a devenit un pericol pentru democraţie şi calcă în picioare dreptul la vot al cetăţenilor. (…)
Guvenrul a fost nesimţit. Nu mi-a răspuns la solicitarea pe care am formulat-o în sensul respectării legii şi organizării de alegeri în aceste localităţi”, a declarant miercuri, 21 septembrie, Ludovic Orban, liderul national al Forţei Dreptei.
Tot miercuri, parlamentarii din Forţa Dreptei au înregistrat iniţiativa legislativă care anulează subvenţia pentru partidele politice, cea care a dus la afectarea dreptului la informare al cetăţenilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...