Politică

Dezbatere pe tema proiectelor Legilor Educaţiei, organizată de PNL Vâlcea

Astăzi, 03 august 2022, începând cu ora 10:00, pe parcursul mai multor ore, în sala de festivităţi a Teatrului „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea, având ca organizator Filiala Partidului Naţional Liberal Vâlcea, cu participarea Preşedintelui PNL VÂLCEA, profesor Cristian Buican, şi a parlamentarilor liberali vâlceni, senator Claudia Mihaela Banu, deputat Laurenţiu Cazan, a preşedintelui comisiei de învăţământ, Mihaela Andreianu, inspector general ISJ Vâlcea, a avut loc o discuţie publică pe seama proiectului legii învăţământului preuniversitar, urmată de o conferinţă de presă.

La discuţii, care au avut un caracter foarte viu, au participat reprezentanţi ai profesorilor, ai părinţilor, ai elevilor, ai autorităţilor locale, diverşi cetăţeni interesaţi. Despre meritele şi scăderile legii s-au exprimat mulţi dintre aceştia; poziţii apreciative, dar şi critice, având şi membrii importanţi ai Partidului Naţional Liberal din filiala noastră.

Dezbaterea a permis formularea unor concluzii care vor fi înaintate iniţiatorului legii. În primul rând s-a recunoscut nevoia reformei învăţământului astfel încât acesta să fie coerentizat sistematic şi pus în acord cu dezvoltarea şi aşteptările societăţii. În al doilea rând, s-a constatat temeinicia datelor culese pe seama cărora a fost redactat proiectul, precum şi seriozitatea muncii de redactare a lui. În al treilea rând s-a constatat utilitatea dezbaterii pentru că, în pofida, eforturilor de culegere a datelor din teren de către legiuitor, intervenienţii au atras atenţia asupra unor aspecte de detaliu, dar nu lipsite de importanţă, cărora va trebui să li se găsească soluţie prin proiectul legislativ. În fine, în al patrulea rând, participanţii şi-au exprimat convingerea că iniţiatorul proiectului, căruia i s-au pus la dispoziţie punctele de vedere reieşite din dezbatere, va ţine seama de acestea şi va ştii să le trateze printr-o optimizare a proiectului legislativ.
Iniţiind şi participând activ la dezbatere, liberalii vâlceni, în particular parlamentarii şi preşedintele filialei, ţin să-i asigure pe concetăţenii noştri că din postura de profesori, de părinţi, de bunici, ei înşişi sunt deosebit de interesaţi de subiect, iar din postura de politicieni vor face ce este necesar pentru ca vocea vâlcenilor să fie auzită şi respectată!

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...