Ultima Oră

De la cofetărie, la UPU! 21 de admişi pentru cele 8 posturi de asistenţi scoase la concurs de SJU Vâlcea

Rezultat... delicios pentru observatori. 21 de participanţi la concursul de asistenţi organizat de Spitalul Judeţean de Urgenţe Vâlcea pentru secţiile ATI şi UPU au fost declaraţi admişi pentru cele opt posturi vacante. Explicaţia organizatorilor pare a sta în picioare, fiind vorba de declararea ca admişi a tuturor celor care au obţinut punctaj de trecere, urmând ca, în cazul în care renunţă cineva dintre cei cu primele opt punctaje, locul eliberat să fie ocupat automat de următorul clasat. Dar, doar pare...

“Se ştia cu cel puţin o săptămână înainte cine va lua examenul, pot ei spune orice”, ne-a declarat o sursă din cadrul SJU şi am ales să îi cităm spusele pentru că sintetizează clar opinia majoritară chiar în interiorul sistemului. De data asta, concursul a avut şi o comisie alcătuită oarecum mai serios, condusă de medicul Florin Nicolae (zis “Suleiman”, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe - UPU) şi alcătuită din medicul Rodica Cornoiu şi asistenta Florina Cioacă. De ce doar oarecum mai serios. Pentru că toate privirile suspicioase se îndreaptă tot spre şeful UPU şi asta tinde să devină o banalitate a ultimilor ani. Referinţele în privinţa sa nu sunt deloc măgulitoare, iar autorul acestor rânduri a mai descris şi anterior o situaţie penibilă în care s-a situat la un concurs similar din trecutul apropiat.

“La UPU, pare că familia Jugăstreanu are locul cu drept de moştenire, tatăl, sau unchiul a ieşit la pensie acum nu mult timp”, ne-a susurat altă sursă de încredere. Poţi taxa drept gratuită răutate o astfel de remarcă atâta timp cât ea are suport în realitate? Că nu prea poţi. Observăm că, în sfârşit, a obţinut notă (chiar decentă) de trecere şi candidata Daniela Tanislav, culmea!, la cele mai grele secţii, după cel puţin două eşecuri anterioare chiar în această “sesiune”.

Lăsăm cititorilor plăcerea de a compara rezultatele de la scris cu cele de la interviu şi mai evidenţiem doar un exemplu. Candidata V.M. a luat concursul cu notă neobişnuit de mare, deşi ne-am întâlnit cu ea în urmă cu doar câteva zile la o cofetărie de pe Ştirbei Vodă, am găsit-o pe post de angajată ca laborant. O fi terminat studiile de specialitate de curând, dar pare să se fi pregătit temeinic, iar practica recentă din perioada pandemică a ajutat-o al naibii de mult. Altfel, notele (aproape 90 de puncte la ambele probe) obţinute de ea au fost de domeniul inaccesibilului pentru sute de alţi concurenţi la concursurile similare din acest an, mulţi dintre ei chiar cu experienţă incomparabil mai solidă în domeniu.

Pe subiectul dr. Florin Nicolae, mai citiţi şi:
http://valceainfo.ro/2020/01/23/anomaliile-continua-sfidator-la-sju-valcea-suleiman-si-finul-l-au-trecut-pe-un-amic-la-proba-practica-dupa-ce-l-au-respins-la-cea-scrisa/

Lista cu rezultatele la problele scris şi interviu pentru cele 8 posturi vacante la UPU şi ATI în SJU Vâlcea, dar cu 21 de admişi:
Descărcăţi aici documentul.
Descărcăţi aici documentul. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...