Administraţie

Dăeştiul va avea linie proprie de transport în comun

Primăria comunei Dăeşti a decis să se alăture noii asociaţii ADI Transport, urmând ca implementarea proiectului de ţdezvoltare intracomunitară pe zona serviciilor de transport în comun să asigure o linie proprie de transport persoane pentru localitatea învecinată cu municipiul Râmnicu Vâlcea.

Două proiecte de mobilitate urbană au fost deja depuse la mijlocul acestei luni, iar primarul George Popolan este încrezător că acestea vor deveni realitate în scurt timp.

"ADI Transport a depus în 16 mai, două proiecte de mobilitate urbană dedicate informatizării şi extinderii reţelei de transport public de care au nevoie cei care locuiesc în zonele turistice din regiunea noastră si vizează extinderea transportului de călători din Municipiul Râmnicu Vâlcea către localităţile învecinate şi staţiunile balneare din judet, respectiv achiziţia de autobuze nepoluante (ce au zero emisii gaze de eşapament) – electrice (care cuprind şi staţii de încărcare rapidă – pe traseu, respectiv staţii de încărcare lentă. Lider de proiect şi iniţiator este municipalitatea Râmnicu Vâlcea, avand ca parteneri: Ocnele Mari, Călimănesti, Bujoreni, Dăesti, Băile Olăneşti, Vlădeşti, Mihăeşti şi Băile Govora. Se propune într-o primă etapă, în acord cu prevederile Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, extinderea serviciului de transport local, asigurarea accesibilitǎţii oferitǎ tuturor de sistemul de transport, precum şi atragerea de noi călători către transportul public, avându-se ca scop cresterea calităţii vieţii si crearea unui sistem de transport modern şi nepoluant", a explicat primarul Popolan.

Totodată, acesta spune că o bună parte din localnici au solicitat conducerii primăriei asigurarea unei legături cât mai bune cu localităţile învecinate, aşa cum sunt Râmnicu Vâlcea şi Călimăneşti, oraşe în care au şi locurile de muncă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...