Politică

Peste 3.000 de şcoli cu risc mare de abandon şcolar, prinse la finanţare de Guvern într-un program naţional

Rata abandonului şcolar a crescut în anii pandemiei. România este, din această perspectivă, pe ultimele locuri din Europa. Pentru anul 2022, România îşi propune o reducere de la 15,6% la 9% a ratei abandonului şcolar, iar pentru asta va folosi bani din PNRR. Este o ţintă ambiţioasă, dificil de atins, dar printr-un efort susţinut şi o colaborare interinstituţională, obiectivul poate fi îndeplinit cu succes, arată Claudia Banu, senator al PNL Vâlcea.

“În acest sens, Guvernul a adoptat Programul naţional de reducere a abandonului şcolar, care va beneficia de o finanţare de 543 de milioane de euro, bani ce pot fi accesaţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Peste 3.000 de şcoli, considerate cu risc mare de abandon şcolar, vor primi bani pentru a reduce cât mai rapid posibil acest fenomen.

3.235 de şcoli identificate sunt eligibile, în sensul în care au cel mai mare risc de abandon şcolar. Dintre acestea, 71 de unităţi provin din judeţul Vâlcea. Este vorba de şcoli cu un număr redus de elevi, în mare parte din mediul rural, care vor beneficia de prioritate în acordarea acestor granturi. Aceste unităţi au fost identificate prin utilizarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educaţie (MATE).

Şcolile din program vor putea acorda din aceste granturi sprijin material direct în beneficiul elevilor şi al familiilor acestora. Din aceste granturi şcolile pot finanţa activităţi remediale, unele activităţi extracurriculare, vizite de documentare, excursii, tabere, festivaluri, activităţi nonformale, activităţi culturale comunitare, sportive pot achiziţiona echipament sportiv, echipament IT şi chiar elemente vestimentare. Până la finalul lunii martie 2022, primele 750 de unităţi de învăţământ vor beneficia de finanţare.”

- Cabinet parlamentar Claudia Mihaela Banu, senator PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...