Special

Ziua Naţională a României

Se împlinesc astăzi 103 ani de la istorica Adunarea Naţională de la Alba Iulia care a decis, prin reprezentanţii aleşi ai locuitorilor din Transilvania, unirea acestei vechi provincii româneşti cu Ţara Mamă. Se finaliza astfel formarea României Mari după ce în martie şi în noiembrie, din acelaşi an, 1918, Basarabia şi Bucovina se uniseră cu România. Recunoscând importanţa simbolică a zilei de 1 decembrie, prin legea nr. 10/1990 aceasta a fost declarată Ziua Naţională a României şi înscrisă ca atare în Constituţie.

Aceasta este o zi pe care jertfele strămoşilor şi voinţa lui Dumnezeu au lăsat-o românilor pentru a se bucura de o renaştere naţională, pentru a ne reaminti de preţul plătit, de dificultăţile care ne stau în faţă şi de speranţa care trebuie să ne însufleţească pentru a le înfrunta. Aceasta este ziua noastră, adică a fiecăruia dintre noi şi a noastră împreună; este ziua în care trebuie să fim mai conştienţi decât oricând, de datoriile şi virtuţile care ne ţin împreună, fără de care niciunul dintre noi nu ar putea reuşi vreo întreprindere. Această zi este un moment al adevărului, al legăturii cu trecutul şi al proiecţiei în viitor. Este o zi care ne găseşte în faţa a numeroase şi serioase provocări, dar care ne arată că putem trece peste ele cu efort şi demnitate.

Fără realism şi onestitate, fără solidaritate şi angajament deplin pentru cauza naţională, nu putem fi nici prieteni de încredere şi aliaţi de nădejde, nici stăpâni în propria ţară. Credincioşi nouă înşine, suntem fideli valorilor şi angajamentelor noastre faţă de prieteni şi aliaţi.

Liberalii, ca făuritori de ţară şi de naţiune, cheamă fiecare cetăţean al României la ziua aceasta a naţiunii civice române, în care se regăsesc toţi fiii ţării fără vreo deosebire, şi se angajează să rămână apărătorii virtuţilor naţionale în Concertul European şi Nord-Atlantic.

​Respectos omagiu înaintaşilor şi stăruitoare speranţă urmaşilor noştri; prin aceasta ne găsim propriul rost de români !

Filiala PNL Vâlcea

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...