Politică

Laurenţiu Cazan: “Se reduce TVA-ul la lemnele de foc, de la 19%, la 5%”

Astăzi, 09.11.2021, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege prin care TVA-ul pentru lemnele de foc scade de la 19%, la 5%.

Prin reducerea Taxei pe Valoare Adăugată a lemnului de foc necesar încălzirii locuinţelor se doreşte asigurarea creşterii nivelului de trai prin reducerea cheltuielilor cu utilităţile în gospodării şi protejarea populaţiei care cumpără lemn de foc la preţul mare la care se comercializează în prezent.

„Pandemia şi implicit criza economică a redus drastic nivelul de trai al multor locuitori din mediul rural românesc. Astfel, tot mai multor cetăţeni le este greu să-şi acopere cheltuielile necesare întreţinerii gospodăriei. Reducerea TVA-ului pentru lemnele de foc vine în ajutorul acestora. Ne propunem să luăm toate măsurile posibile pentru a atenua urmările pandemiei. Urmează o iarnă lungă şi grea, astfel că sunt convins că această măsura va fi extrem de folositoare pentru cei care folosesc lemnul de foc ca principală sursă de încălzire în sezonul rece”, declară deputatul Laurenţiu Cazan.

Astfel, populaţia îşi va recupera contravaloarea TVA-ului achitat, fie prin bani, fie prin compensarea impozitelor pe proprietăţi sau autoturisme. În plus, această măsură va elimina concurenţa neloială şi va combate fenomenul tăierilor ilegale, întrucât pentru a recupera TVA-ul, avizul este oprit de persoana fizică şi predat la ANAF. În acest caz nu se vor mai putea realiza mai multe transporturi cu acelaşi aviz.

Peste 45% din gospodăriile româneşti vor beneficia de această micşorare a TVA-ului la lemnele de foc.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...