Ultima Oră

16 localităţi vâlcene în cod roşu COVID. Evoluţie alarmantă a focarelor din Râmnicu Vâlcea

Judeţul Vâlcea a ajuns la 16 localităţi plasate sub cod roşu, ca urmare a creşterii alarmante a ratei de infectare cu noul coronavirus. Astfel, Măldăreşti (15,45), Horezu (11,62) şi Stroeşti (10,44) domină în topul localităţilor cu cea mai mare incidenţă a cazurilor la mia de locuitori.

Le urmează îndeaproape, municipiul Râmnicu Vâlcea (9,26) şi Budeşti, Făureşti, Băile Govora, Şirineasa, Călimăneşti, Vaideeni, Dăeşti, Stoeneşti, Slătioara, Bălceşti, Mihăeşti şi Sălătrucel, cu incidenţe ale cazurilor ce scad treptat până la 6,09 la mia de locuitori.

În Râmnicu Vâlcea, o situaţie mai gravă o reprezintă şi focarele descoperite în Spitalul Judeţean de Urgenţă, la Serviciul de Ambulanţă, La Căminul de Persoane Vârstnice sau în cadrul Centrului Rezidenţial Biocasanova, aceastea cumulând 52 de cazuri. În acest moment, în judeţ, există 28 focare de SARS-CoV-2 raportate de instituţii publice, centre rezidenţiale şi agenţi economici. De altfel, municipiul reşedinţă de judeţ înregistrează şi cel mai mare număr de cazuri COVID, 1090, ca urmare a densităţii mari a populaţiei din oraş.

Doar trei localităţi din judeţ: Copăceni, Runcu şi Titeşti nu au raportat niciun caz COVID în ultimele două săptămâni. În prezent, în unităţile sanitare din judeţul Vâlcea se află 264 persoane internate cu SARS-CoV-2. 1065 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 1365 persoane de află in izolare la domiciliu. De la începutul pandemiei şi până acum, Vâlcea a înregistrat 19.792 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 si 650 decese. Rata de infectare la nivel de judeţ este în acest moment de 5,61 la mia de locuitori.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...