Ultima Oră

Râmnicul sare de plafonul roşu. Rata de infectare e de 6,14 la mie

Sunt 7 localităţi vâlcene acum ce sunt nevoite să facă faţă valului IV al pandemiei, iar Râmnicu Vâlcea este acum pe cod roşu, după ce incidenţa cazurilor COVID a depăşit 6 la mia de locuitori.

În acelaşi timp, Horezu a devenit focarul cu cea mai mare rată de incidenţă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV2, atingând un grad de infectare de 12,64 la mia de locuitori.

”Avem încă 40 de paturi libere în spitalul orăşenesc. Vorbim de locuri în saloane, nu de de ATI. Încă facem faţă, ba chiar ne putem baza pe aprovizionare suplimentară cu aparate de oxigen. E greu de spus cum va evolua criza, dar deocamdată facem faţă”, a apreciat Nicolae Sărdărescu, primarul oraşului Horezu. Până joi seara, 40 de pacienţi din oraş şi comunele limitrofe erau internaţi în spitalul din Horezu, desemnat spital COVID pe zonă.

Di fericire, unitatea medicală nu înregistrează niciun caz COVID în rândul personalului, iar activitatea se desfăşoară în ritm normal. Pe de altă parte, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, numărul cadrelor medicale şi sanitare infectate cu virusul SRAS-CoV2 a crescut şi s-a extins spre alte secţii. Astfel, secţiile Neurologie, Cardiologie, Boli Infecţioase şi Ortopedie numără 27 de angajaţi infectaţi.

Rata de infectare pe judeţ este de 3,96 la mie în momentul de faţă, iar situaţii alarmante se prezintă şi în focarele din Călimăneşti, Băile Govora şi Bălceşti, unde numărul persoanelor infectate se apropie vertiginos de pragul de 6 la mie.

Pe de altă parte, 60 de localităţi din judeţ sunt sub pragul de infectare de 3 la mia de locuitori, fapt ce uşurează munca salvatorilor de vieţi din Vâlcea şi presiunea pusă pe sistemul medical.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...