Actualitate

5 localităţi din Vâlcea în scenariul roşu. Momente dramatice în Horezu

Rata de infectare cu varianta Delta a virusului SARAS-COV-2 creşte înfiorător în Vâlcea, cu 5 localităţi intrate, aproape „peste noapte”, în scenariul roşu.

În Horezu, situaţia a devenit dramatică, rata de infecare ajungând la 6,9 la mia de locuitori, situaţie în care oraşul din centru judeţului a intrat deja în carantină.

Este urmat de Băile Govora, Vaideeni, Malaia şi Pietrari, unde rata infectărilor oscilează între 3,14 şi 4,19 cazuri la mia de locuitori. Întrunit în şedinţă de urgenţă, ca urmare a exploziei de cazuri înregistrate în ultimele două săptămâni, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, coordonat de prefectul Sebastian Fârtat, a decis să aplice măsuri suplimentare decât cele prevăzute în scenariul naţional de intervenţii, astfel încât să limiteze răspândirea rapidă a virusului în rândul populaţiei.
Activităţile comerciale în spaţii închise, organizarea manifestărilor publice în astfel de spaţii sunt interzise în localităţile unde rata de infectare este mai mare de 6/1000 de locuitori. În acelaşi timp, devine obligatorie „purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile deschise a devenit obligatorie în localităţile din judeţ cu rată de incidenţă de peste 3/1.000 de locuitori, în timp ce în localităţile cu rată de incidenţă mai mare de 2/1.000 de locuitori, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ”, se anunţă în comunicatul emis de CJSU Vâlcea.

82 de noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore şi două noi decese ale bolnavilor de COVID-19. 135 de persoane infectate au necesitat spitalizarea. Conform datelor transmise de DSP Vâlcea, 339 persoane se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată şi 357 persoane de află in izolare la domiciliu.

Judeţul din nordul Olteniei are una dintre cele mai mici rate de vaccinare în rândul populaţiei (sub 23%), iar morbiditatea cauzată de bolile cronice este una ridicată.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...