Administraţie

Constantin Rădulescu: 17 milioane de euro, fonduri europene, investim în reabilitarea reţelei primare şi secundare de distribuţie a apei calde către populaţia municipiului Râmnicu Vâlcea

În vederea îmbunătăţirii protecţiei mediului şi a creşterii eficienţei energetice a sistemului de termoficare urbană din municipiul Râmnicu Vâlcea, în condiţiile unor costuri cât mai scăzute, Consiliul Judeţean Vâlcea a dezvoltat proiectul ”Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice”.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a sistemului de termoficare la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea prin reducerea pierderilor de la nivelul reţelelor şi creşterea calităţii serviciului public de alimentare cu energie termică, la tarife suportabile pentru populaţie, ca urmare a creşterii competitivităţii întregului sistem urban de încălzire centralizată şi asigurării viabilităţii acestui sistem pe termen lung.

“17 milioane de euro, fonduri europene, investim în reabilitarea reţelei primare şi secundare de distribuţie a apei calde către populaţia municipiului Râmnicu Vâlcea. Proiectul presupune reabilitarea a 3,25 km reţea primară şi 10,033 km reţea secundară de termoficare. În prezent, au fost demarate lucrările în cadrul a două din cele patru contracte încheiate şi care presupun lucrări în mai multe puncte din municipiu. Astăzi, m-am deplasat în aceste zone pentru a verifica personal modul în care se execută lucrările. Prin finalizarea acestui proiect, pe lângă reducerea pierderilor în reţea şi creşterea eficienţei energetice, beneficii vor avea şi vâlcenii, care vor plăti mai puţin pentru apă caldă şi căldură”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...