Eveniment

Invitaţie la curăţenie generală

Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea s-a alăturat anul acesta proiectului social „Let’s do it, Romania!” şi, în parteneriat cu Asociaţia Zâmbete Colorate, vă invită să participaţi sâmbătă, 18 septembrie, la acţiunile de igienizare care vor avea loc în cadrul Zilei de Curăţenie Naţională 2021.

La campania din această sâmbătă s-au înscris deja sute de voluntari din instituţiile publice judeţene, printre cei care şi-au anunţat între primii prezenţa fiind prefectul Sebastian Fârtat şi subprefectul Victor Stănculescu.

Acţiunile de colectare a deşeurilor şi ecologizare a spaţiilor verzi vor avea loc în mai multe localităţi din judeţ, cu sprijinul primăriilor, care vor decide şi zonele ce urmează să fie ecologizate cu echipele de voluntari.

În municipiul Râmnicu Vâlcea, unde se vor afla şi voluntarii din cadrul Instituţiei Prefectului, acţiunea se va desfăşura între orele 10:00 – 12:00, în zona comercială Ambient –Baraj Olt şi în zona din apropierea barajului Hidro - Nord.

„Let’s do it, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din ţară şi îşi propune să responsabilizeze atât autorităţile, cât şi cetăţenii, în ceea ce priveşte gestionarea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu.

„Ceea ce ne–am propus noi prin aceste acţiuni de ecologizare este în primul rând să aducem la cunoştinţă cetăţenilor importanţa protejării mediului înconjurător şi a colectării selective a deşeurilor. Consecinţele poluării şi efectele schimbărilor climatice se văd din ce în ce mai mult şi în România, iar pentru prevenirea acestora este important să ne mobilizăm şi să contribuim cu toţii la îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a mediului. Când o iubim şi o respectăm, natura ne protejează şi ne hrăneşte. Un oraş curat este oglinda unei comunităţi educate, unite şi sănătoase. Să îi învăţăm şi pe copiii şi pe nepoţii noştri aceste valori şi să le lăsăm o moştenire mai valoroasă decât aurul!”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...