Politică

Declaraţie politică!

Cîmpeanu şi numirile politice!

L-am văzut astăzi pe domnul ministru Cîmpeanu alături de domnul preşedinte Iohannis la începerea noului an şcolar. După terminarea discursurilor despre proiectul inexistent “România educată”, sigur ministrul Cîmpeanu i-a prezentat preşedintelui situaţia numirilor politice în funcţiile de conducere din învaţământul preuniversitar. Ce se încearcă prin ordonanţa dată de Guvern, eliminarea calitaţii de membru din Corpul experţilor în management educaţional. De ce? Pentru a putea aplica programul “România educata” este nevoie doar de membrii PNL la conducerea şcolilor! Cei de la USR VOR PLECA ŞI EI ACASĂ! AŞA SE ÎNTÂMPLĂ CAND TE GRABEŞTI LA SEMNAT ADEZIUNI!

Ordonanţa a ajuns şi la Senat şi a intrat în circuitul de avizare pe comisii de specialiate. Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi din 07 septembrie 2021 a dat AVIZ NEGATIV! MULTUMESC COLEGILOR!

Prezentarea politizării:

3. La articolul 257, dupa alineatul (1) se introduce un alineat, alin (1^), cu urmatorul cuprins: „(1^) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), se pot inscrie la concursul national pentru ocuparea functiei de director/director adjunct in unitatile de invatamant preuniversitar si cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert in management educational, dar care indeplinesc urmatoarele conditii: a) au diploma de licenta sau atestat de echivalare in conditiile art. 149 alin. (3); b) au cel putin cinci ani vechime in invatamant.”

5. La articolul 260, dupa alineatul (1) se introduce un nou alineat, alin (1^), cu urmatorul cuprins: „(1^) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), se pot inscrie la concursul national pentru ocuparea functiei de conducere din inspectoratele scolare si de director al casei corpului didactic si cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert in management educational, dar care indeplinesc urmatoarele conditii:

a) au diploma de licenta;

b) au titlul de doctor sau gradul didactic I

6. La articolul 261, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2^), cu urmatorul cuprins: „(2^) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), se pot inscrie la concursul pentru ocuparea functiilor de indrumare si de control din inspectoratele scolare si cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert in management educational, dar care au diploma de licenta si gradul didactic I sau II.”

Aviz comisie:
Proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2021 pentru modificarea şi completarea Legii educaţjei naţionale nr.1/2011

Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi, prin adresa nr. L291/2021 din data de 07.07.2021, a fost sesizată, în vederea întocmirii avizului, cu Proiect de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernuluj nr.41/2021 pentru modificarea si completarea Legii educatiei nationale nr.1/2011.

În şedinţa din 07.09.2021, Comisia pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi a hotărât, cu maj orjtatea voturilor senatorilor prezenţi, să adopte un AVIZ NEGATIV.

Presedinte
Senator Matei Constantin Bogdan

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...