Actualitate

Peste 300.000 de măşti de protecţie, distribuite în şcolile vâlcene

Peste 300.000 de măşti de protecţie rămase neutilizate din lotul pus la dispoziţia autorităţilor locale de Guvernul României prin OUG 78/2020 pentru persoanele defavorizate, vor ajunge săptămâna aceasta în şcoli, pentru elevii vâlceni.

Măştile se află la Inspectoratul Şcolar Judeţean, care le-a preluat ieri după-amiază de la Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea, şi urmează să fie distribuite zilele acestea unităţilor de învăţământ din judeţ care au un stoc insuficient de măşti de protecţie.

Prefectul Sebastian Fârtat şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean au solicitat tuturor şcolilor din judeţ să comunice necesarul de materiale de protecţie împotriva COVID-19, astfel ca până la începerea noului an şcolar toate să aibă asigurate stocuri care să le ajungă cel puţin o lună de la reluarea cursurilor.

Vă reamintim că luni, 13 septembrie, va începe noul an şcolar 2021-2022, iar toţii copii vor merge fizic la şcoală.

Orele de curs se vor desfăşura exclusiv cu prezenţa fizică atâta timp cât localitatea în care se află unităţile de învăţământ va avea o rată de incidenţă cumulată a cazurilor noi de îmbolnăvire mai mică de 6/1.000 de locuitori.

În cazul în care incidenţa trece de 6/1.000 de locuitori, cu excepţia creşelor, grădiniţelor şi şcolilor cu învăţământ special care vor rămâne deschise, celălalte unităţi şcolare vor trece la orele online.

Pe parcursul desfăşurării orelor faţă în faţă, se menţin măsurile de prevenţie a îmbolnăvirilor. Astfel, potrivit ordinului comun al ministrului Educaţiei şi cel al Sănătăţii de săptămâna trecută, şcolarii şi întregul personal din unităţile de învăţământ trebuie să păstreze în continuare distanţa fizică unii faţă de ceilalţi, să-şi dezinfecteze cât mai des mâinile şi să poarte obligatoriu mască de protecţie în spaţiile închise din interiorul şcolilor, mai puţin la orele de educaţie fizică şi, în cazul elevilor din învăţământul vocaţional, la orele de studiu ale instrumentelor de suflat.

Facem precizarea că preşcolarii, indiferent de vârstă, nu vor purta mască de protecţie, iar profesorii care predau în învăţământul special pot purta în locul măştilor viziere care să le permită elevilor să le vadă mimica şi gura.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...