Opinii

 

Şi dacă salvarea se numeşte starea de Florin Cîţu?

Starea de Iohannis...

Au trecut ani! Istoria, în general, nu lucrează cu timpi scurţi! Se manifestă pe timpi lungi! Se cunoaşte teoria lui Braudel! Viaţa este pe timpi scurţi! Aici se petrec toate cele! Cum trece omul prin spaţiul baptismal, spre echilibru şi destin. Greu, foarte greu de spus! Preşedintele Iohannis avea două paliere de urmat: al implicării directe, sau, celălalt, al privirii, de la distanţa lucrătoare. Primul ar fi dus la mult zgomot, nu pentru nimic, ci pentru ceva de la distantă, aproape inutil!

Despre destin şi a merge la schi. În Sibiu patru schiori se pregăteau să urce pârtia. Unuia i se defectează un bocanc şi nu mai urcă! O avalanşă îi prinde pe cei 3 şi trec dincolo, spre cer! Momentele acestea te marchează şi devin murmurătoare în momente tragice! Îţi dau echilibru, melancolia şi dialogul cu mantia divinităţii, care trece pe deasupra. Rămâne să întinzi mâna! Şi, dacă nu eşti norocos, să strângi mâinile, ca familie şi naţiune!

Starea de Florin Cîţu...

În timpii scurţi ai istoriei, trăim... cu Florin Cîţu. Este un inteligent! Un inteligent rămâne întotdeauna un inteligent! Am fost editorialişti la publicaţia regională “Săptămâna în Oltenia”. Despre polemică se spun două lucruri. Are sau nu are obiect! Polemicile lui aveau! Şi încă unul foarte curajos, Mugur Isărescu şi PSD. Polemicile mele nu aveau obiect. Erau fiindcă erau! Mă gândeam, în plan filosofic, nici ale lui nu au obiect. Bucurie la bucurie! Şi au avut, totuşi!

Unul dintre marii economişti români, care a salvat economia braziliană, este Mihail Manoilescu. Florin Cîţu, păstrând proporţiile, şi-a experimentat ideile în lume! O metodă e o metodă! Florin Cîţu este un meseriaş, spune Cristian Tudor Popescu!

Şi dacă salvarea se numeşte starea de Florin Cîţu?

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...