Eveniment

Trei spitale vâlcene vor folosi roboţi dezinfectanţi cu ultraviolete

Urmare a demersurilor Consiliului Judeţean Vâlcea şi a depunerii online a documentaţiilor, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti şi Spitalul Orăşenesc Horezu vor primi câte un robot dezinfectant cu ultraviolete, donat de Comisia Europeană, ca parte a efortului de combatere a pandemiei COVID-19.

Astfel, în judeţul Vâlcea vor ajunge 3 din cei 12 roboţi, care vor fi livraţi în România, în următoarea perioadă, de Comisia Europeană.

Roboţii cu ultraviolete vor contribui la asigurarea unui mediu steril în spitale, fără expunerea personalului la riscuri inutile.

Aceştia elimină 99,99% din microbi, dezinfectează un salon în 10-15 minute şi sunt operaţi de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii mobile.

Roboţii respectivi sunt fabricaţi în Danemarca şi sunt utilizaţi în zeci de spitale din Uniunea Europeană şi din întreaga lume.

Până la jumătatea lunii august, spitalele beneficiare vor încheia acordurile de donaţie cu Comisia Europeană, urmând ca roboţii dezinfectanţi să fie livraţi ulterior.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...