Administraţie

Ion Vlădulescu: “Dacă la rectificare primim fonduri ca până acum, e ca şi cum nu ar fi!”

Bugetul de austeritate şi incertitudinea care planează asupra planurilor de rectificare bugetară din luna august îi forţează până şi pe aleşii locali ai PNL să îşi pună planurile în cui sau să caute noi surse de finanţare, în unele cazuri mizând pe speranţele unor bugete mai consistente în anii viitori.

“Dacă la rectificare vom primi fonduri ca şi până acum, aceasta e ca şi cum nu ar fi!”, reclamă primarul comunei Budeşti, Ion Vlădulescu.

Edilul din Budeşti este printre primii care au depus un proiect de alimentare cu gaze în localitate, dar noua legislaţie şi lipsa unor linii de finanţare pentru acest tip de proiect au ajuns să îi pună nervii la încercare.

“Suntem într-un stadiu avansat, aş zice eu. Am desemnat operatorul, suntem cu proiectul în faza de proiectare tehnică, dar nu pot iniţia lucrările de execuţie pentru că nu am nicio sursă de finanţare clară. A fost o axă de finanţare cu bani europeni deschisă pentru câteva luni, dar nimeni nu a reuşit să acceseze fonduri”, spune primarul Vlădulescu.

Planurile sale prevăd realizarea a cel puţin 25 de kilometri de reţea alimentare gaze în localitate în cursul acestui mandat, iar, în cel mai rău caz, apelarea la un credit bancar se poate dovedi singura soluţie.

“Nu pot să le cer oamenilor să aştepte la nesfârşit. Mă gândesc serios să luăm un credit pentru această investiţie”, mai spune Ion Vlădulescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...