Politică

Declaraţie de presă!

Eugen Neaţă: Lucian Bode se plimbă eroic prin Apuseni

Întrebat de un ziarist de ce mesajul telefonic de avertisment a apărut pe telefoanele moţilor după viitură, ministrul Lucian Bode a răspuns că n-a murit nimeni. Răspunsul corect ar fi fost, desigur, că avem o campanie de vaccinare de succes. O întâmplare de viaţă şi de moarte în care oamenii s-au simţit abandonaţi de guvernul care a uitat să-i avertizeze că vin puhoaiele peste ei, e tratată cu un luat peste picior la berăria din cartier.

Mare erou acest domn care ar trebui să ne protejeze, conform legii şi al unei minime coordonări a treburilor de la Interne. Un erou negativ, cum ştim cu toţii, care s-a ascuns după incompetenţa unor poliţişti moldoveni în timpul luării de ostatici, a unor poliţişti bănăţeni care caută încă adeneul bombei de la Arad şi a unor poliţişti olteni, care încă nu au lămurit cine pe cine a violat şi a ucis în dispariţiile fetelor din Caracal. Ultima crimă are ceva vechime, dar n-ar strica să auzim din când în când cum decurg cercetările sau ce se mai întâmplă cu uniformele albastre care păreau implicate în povestea fără sfârşit a traficului de persoane din România. Sărmanul Lucian Bode! Nu pare să ştie că siguranţa românilor este în mâinile lui neputincioase. Dă din gură în faţa ziariştilor cu bucuria activistului de partid care sparge seminţele între dinţi în timp ce lipeşte afişe electorale.

N-am auzit încă de la această înălţime cum s-a văzut şirul celor peste 50 de vehicule care s-au distrus unele pe altele din cauza ceţii nesemnalizate, de asemenea, de Poliţia rutieră şi de Sistemul naţional de alertă, administrat de Ministerul Afacerilor Interne.

Cu atâta lipsă de acţiune, România începe să semene cu un câmp de bătălie, pe care hazardul, buletinul meteo şi criminalii de toate felurile îşi pot face liniştiţi de cap. Puşculiţa ministrului Lucian Bode se umple cu întâmplări neelucidate, cu oameni morţi şi cu bunuri distruse de urgia naturii, fără niciun avertisment. După ce am avut o campanie de vaccinare de succes (!), urmează una de protecţie a populaţiei cum nu s-a mai văzut pe această parte întunecată de guvernare.

Aş sugera domnului ministru să facă lucrurile simplu, cum zice la carte, fără nimic excepţional, glorios şi eroic, cum se tot laudă că face acum. Oamenii din Apuseni, alături de care tocmai s-a tras în poză, au supravieţuit pentru că au avut zile, nu pentru că i-a anunţat Lucian Bode că vine viitura peste ei!

deputat Eugen Neaţă

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...