Actualitate

Comunicat de presă!

O ctitorie a oamenilor din Stoileşti

Pentru a doua oară în ultima perioadă am fost invitat la un eveniment cu o înaltă semnificaţie religioasă. Sfinţirea unei noi biserici este şi momentul unui nou început. Credinţa noastră are nevoie de asemenea momente pentru a se perpetua în timp.

După resfinţirea bisericii din Popeşti, recuperată şi readusă în circuitul lăcaşurilor de cult printr-un efort conjugat al specialiştilor şi al oamenilor locului, a venit rândul unei biserici noi, ridicată în comuna mea natală, Stoileşti. În satul Obogeni. Şi aici a fost nevoie de efortul comunităţii locale, coordonat de preoţii Nicolae şi Gheorghe Buga şi de primarul Florin Ionescu.

Biserica are hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul cuvios Antonie de la Iezer”. Slujba a fost condusă de Înaltpreasfinţitul Varsanufie, arhiepiscop al Râmnicului.

Şi de data aceasta am avut privilegiul de a împărtăşi cu Înaltpreasfinţitul Varsanufie opiniile şi speranţele legate de destinul şi de evoluţia comunităţilor rurale, atât de dăruite bisericii ortodoxe româneşti. Am profitat de moment să-i povestesc despre satele şi despre oamenii care trăiesc în Stoileşti, la care mă întorc întotdeauna cu multe sentimente de apartenenţă şi de iubire.

Alături de noi şi de toţi ceilalţi invitaţi au fost enoriaşi ai parohiei şi oameni din întreaga comună. I-am recunoscut pe cei mai mulţi dintre ei şi ne-am strâns mâinile, cum facem de obicei. Îmi face o mare bucurie să mă revăd cu ei şi tocmai de aceea Stoileşti nu-mi lipseşte niciodată din drumurile mele de parlamentar. Mulţumesc şi cu acest prilej tuturor celor care au pus mână de la mână şi inimă de la inimă să ctitorească acest frumos lăcaş de cult, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul cuvios Antonie de la Iezer”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...