Administraţie

Vine rectificarea bugetară!!! Toată Vâlcea: "Aşa, şi?!”

Proiectele administraţiilor locale din Vâlcea vor bate în continuare pasul pe loc dacă rectificarea bugetară va fi asul din mâneca premierului Cîţu pentru obţinerea voturilor în alegerile interne din PNL.

Dezolarea s-a aşternut nu doar în tabăra Opoziţiei din judeţ, deja obişnuită să vadă bugete subdimensionate faţă de necesităţile comunităţilor pe care le conduc primarii PSD sau PER, dar şi în tabăra liberală, unde recentele alegeri din filiala judeţeană l-au dat câştigător fără drept de apel pe Cristian Buican, unul dintre susţinătorii taberei Orban din PNL.

„Nu aştept nimic în august! Data viitoare”

Liderul reales al PNL Vâlcea declară nonşalant că nu are vreo aşteptare pentru momentul rectificării bugetare anunţat de Executiv pentru luna august. „Nu aştept nimic! La rectificarea viitoare mă aştept să vedem fonduri direcţionate şi spre Vâlcea. Sigur că avem nevoie. Toate primăriile au nevoie de fonduri pentru derularea investiţiilor. Sunt necesari bani şi pentru demararea drumului expres Tigveni-Râmnicu Vâlcea”, spune Buican.

În judeţul Vâlcea, PNL are controlul pe 47 de administraţii locale, din totalul de 89. Şansele ca vreunul dintre aleşii locali liberali să beneficieze de vreo sumă consistentă alocată în momentul rectificării sunt mici, însă.

PSD ascute armele

Minime speranţe de o rectificare pe plus a bugetului Consiliului Judeţean sau a celor administrate de primarii vâlceni se găsesc cu duiumul şi în tabăra social-democrată. „Rezultatul alegerilor din PNL Vâlcea îmi este total indiferent. Însă, din ce scrie presa şi din ce aud din diverse surse, dacă aceşti oameni în galben fac rectificarea ca să cumpere voturi în interiorul partidului, trebuie să se aştepte la o replică dură din partea administraţiilor locale din toată România. Le atrag atenţia că nu e de joacă! Atât eu, cât şi alţi colegi preşedinţi de Consilii Judeţene, vom uza de toate instrumentele legale pentru a obţine dreptatea. Primarii nu trebuie batjocoriţi. Repartizarea banilor ar trebui făcută în mod echitabil, nu în funcţie de culoarea politică sau de apartenenţă la bisericuţe de partid”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea şi lider al organizaţiei judeţene a PSD.

În opinia sa, investiţiile stringente ar putea beneficia de fonduri guvernamentale în momentul acesta sunt : reabilitarea corpurilor de clădire de la Spitalul vechi din Râmnicu Vâlcea, finanţarea programului de întreţinere şi modernizare a drumurilor judeţene şi eliminarea efectelor lăsate de calamităţile naturale cu care judeţul s-a confruntat în ultimele 2 luni.
Aliatul său din municipiul Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău (PER) îşi doreşte, de asemenea, finanţare pentru modernizarea reţelei rutere din municipiu şi fonduri pentru extinderea reţelei de alimentare cu gaze. „De mai bine de un an au promis finanţare pentru extindere reţea de alimentare cu gaze şi nu au mai făcut nimc. Pe noi este o presiune fantastică din partea cetăţenilor, în acest sens”, explică Gutău.

După remanierea guvernamentală de la începutul acestei luni, soldată cu demiterea Ministrului Finaţelor, Alexandru Nazare, premierul Florin Cîţu asigură interimatul pe acest minister.

Rectificarea bugetară din vara acestui an va fi efectuată la jumătatea lunii august, dar cabinetul Cîţu se confruntă deja cu critici, multe chiar din propriul partid, că va direcţiona fondurile publice către organizaţiile care i-au promis sprijin premierului în confruntarea internă din PNL, împotriva actualului lider, Ludovic Orban, Congresul Naţional al PNL este programat pe 25 septembrie.

Cîţu demască dezastrul din primării: Veniturile sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile

Florin Cîţu a spus, în cadrul întâlnirii cu primarii de municipii, că trebuie discutată situaţia cheltuielilor şi a gradului de colectare întrucât, în jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale, veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât cheltuielile cu salariile.

”Astăzi, în România sunt jumătate dintre unităţile administrativ-teritoriale unde veniturile proprii sau chiar veniturile totale sunt mai mici decât costurile cu salariile. Ăsta nu este un model sustenabil şi trebuie să vedem cum găsim o soluţie aici. În acelaşi timp, rata de colectare, în foarte multe dintre UAT-uri nu este unde ar trebuie să fie”, a declarat premierul Florin Cîţu, la întâlnirea cu primarii de municipiu.

Florin Cîţu: "Nicio rectificare bugetară nu se va face la partid”

Cîţu le-a transmis edililor din Adunarea Generale a Asociaţiei Municipiilor din România, condusă de Emil Boc, faptul că are nevoie de toţi aleşii locali pentru a atrage fondurile europene.

„Această guvernare este diferită. Am nevoie de toată lumea, de toţi primarii, de toţi preşedinţii de Consiliu Judeţean pentru a dezvolta România. Cele 76,2 miliarde de euro din fonduri europene şi PNRR trebuie implementate de toată lumea, de toţi primarii, de toţi preşedinţii de CJ. Avem nevoie de toate resursele pentru a atrage aceşti bani. Vreau să fie foarte clar mesajul. Nicio rectificare bugetară nu se va face la partid atât timp cât voi fi prim ministrul României. Toate aceastea se vor face în Guvernul României, fără niciun fel de criterii politice”, a declarat premierul Florin Cîţu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...