Economic

Institutul de Studii Financiare şi Academia de Studii Economice Bucureşti, parteneriat pentru pregătirea studenţilor în domeniul actuariatului

Specializarea actuarială este tot mai prezentă în anunţurile de angajare ale marilor companii, iar în România pregătirea academică în acest domeniu s-a extins datorită unui parteneriat între Institutul de Studii Financiare (ISF) şi Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti.

Studiile actuariale pregătesc studenţii pentru gestionarea riscurilor multiple care pot apărea în interiorul organizaţiilor de dimensiuni diferite. Un expert în acest domeniu are o înţelegere profundă a finanţelor, economiei şi a oamenilor, putând analiza modul în care acestea vor evolua în viitor.

Un actuar lucrează de obicei în industria asigurărilor. Ei sunt consultaţi cu privire la aspectul primelor de asigurare pe baza istoricului deţinătorului poliţei. Stabilesc cât de mult trebuie să plătească pentru diverse tipuri de asigurări proprietarul unui vehicul, case sau companie. De asemenea, lucrează cu corporaţii, fiind suport în procesele de creştere şi luare a deciziilor prin analiza riscurilor lor financiare.

La nivel internaţional, se întâlnesc tot mai mulţi actuari care lucrează pentru o gamă largă de companii dinamice. Abilităţile cheie ale actuarilor sunt la mare căutare în mai multe industrii - în special în tehnologie.

Pe piaţa americană, salarizarea mediană pentru un specialist actuar depăşea 110.000 de dolari la nivelul anului 2020. Perspectiva de creştere a locurilor de muncă este de 18% până la finalul acestui deceniu.

În acest context favorabil pentru profesie, ISF şi ASE Bucureşti anunţă sesiunea de Admitere 2021 la programe de master, în perioada 23 - 27 iulie, inclusiv pentru programul de Master de Tehnici Actuariale - seria a XVI-a.

Rata de angajare de peste 90%

Programul de master TACT este singurul program de studii specializate care oferă recunoaşterea a trei din cele şase examene de bază din partea „Institute and Faculty of Actuaries” din Marea Britanie.

Preşedintele ISF, domnul Valentin Ionescu, a declarat: “ISF dezvoltă programe profesionale de înaltă calificare care pot ajuta la dezvoltarea pieţelor financiare nebancare. Promovarea unui master ajută la obţinerea cunoştinţelor specializate pentru a avansa în domeniul financiar nebancar. Pe măsură ce forţa de muncă evoluează, un program specializat poate arăta dedicarea către îmbunătăţirea expertizei şi duce la creşterea credibilităţii industriei.”

Directorul executiv al ISF, Marian Siminică, a declarat: „Parteneriatul cu ASE Bucureşti va oferi şansa mai multor studenţi să urmeze studii într-un domeniu dinamic, tot mai căutat de angajatori. Programul TACT este dedicat persoanelor care lucrează în departamentele de actuariat, management de risc sau dezvoltare produse şi investiţii”.

„Funcţiunea acturială contribuie la iniţiative strategice importante în cadrul companiilor, iar asemenea rol devine tot mai important într-un mediu economic plin de provocări”, a adăugat directorul executiv.

Masterul are suportul strategic al Asociaţiei Române de Actuariat din anul 2005. Până în prezent au absolvit 15 serii de studenţi, iar gradul de angajabilitate al absolvenţilor a fost de 95%.

Investiţia în formare şi îmbunătăţirea abilităţilor este importantă pentru specializarea actuarială, iar curicula complexă a unui master va rafina cunoştinţele unui expert în domeniu.

Masterul TACT are o structură modulară, iar cursurile au loc în intervalul 18.00 - 21.00. Experţi din piaţa de asigurări, management de risc şi investiţii vor avea oportunitatea să prezinte studenţilor din experienţa lor profesională.

Admiterea la master se realizează integral online, pe pagina https://admitere.ase.ro/ . Înscrierea se face în ordinea punctajelor obţinute la interviu. Aceasta constă într-o probă orală bazată pe o tematică specifică pentru care trebuie parcurs un volum de informaţii întins pe maxim 50 de pagini.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...