Actualitate

CNI a lansat procedura de achiziţie pentru Spitalul Orăşenesc Bălceşti, lucrare evaluată la aproximativ 4,3 milioane de euro

Clădirile în care a funcţionat unitatea medico-sanitară închisă în 2011 au fost preluate de Compania Naţională de Investiţii (CNI), care va investi circa 21 de milioane de lei (aproximativ 4,3 milioane de euro) pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea ei. Pentru iniţiativă, cel mai mult s-a zbătut primarul localităţii vâlcene, Constantin Aleca, sprijinit de colegii săi din PNL Vâlcea în faţa Guvernului pentru găsirea soluţiei legale care să permită în cel mai scurt timp redarea acestui important obiectiv medical celor peste 50.000 de beneficiari din întreaga zonă. În ciuda opoziţiei din partea PSD, Consiliul Local Bălceşti a votat în din aprilie 2020 acordul pentru reînfiinţarea unităţii medicale.

Miercuri, 16 iunie a.c., a fost lansată procedura de achiziţie a proiectării, execuţiei şi asistenţei tehnice din partea proiectantului pe perioada lucrărilor pentru obiectivul de investiţie “Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Spitalului Orăşenesc Bălceşti”. Valoarea estimată a contractului este de 17.577.077,96 lei fără TVA (20.916.722 de lei cu TVA), echivalentul a aproximativ 4,3 milioane de euro. Cheltuielile pentru proiectare şi asistenţă tehnică sunt estimate de autoritatea contractantă la 765.011,78 lei (fără TVA), iar cheltuielile pentru investiţia de bază au fost estimate la 16.644.706,26 lei, din care: construcţii şi instalaţii – 8.334.301,26 lei; montaj utilaj tehnologic – 33.695 de lei; utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale cu montaj – 1.602.805 lei; dotări unitate medicală – 6.673.905 lei; alte cheltuieli – 167.359,92 lei (aici intră organizarea de şantier şi alte cheltuieli conexe).

Termenul maxim pentru depunerea ofertelor este 5 iulie a.c.

Criteriul de atribuire a contractului este “cel mai bun raport calitate – preţ“, preţul urmând a conta în procent de 60%, experienţa profesională a firmei de construcţii - 20%, perioada de garanţie acordată lucrării - 20%.

Constantin Rădulescu: Am trecut peste politică şi bine am făcut! Se face spital în Bălceşti!

“Mă bucur că, după numeroase demersuri, se mişcă lucrurile pentru redeschiderea Spitalului Orăşenesc Bălceşti şi că, în sfârşit, a fost lansată procedura de achiziţie a proiectării şi execuţiei lucrărilor pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii. În anul 2019, am semnat un parteneriat cu Primăria Bălceşti, în scopul implementării investiţiei «Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Spitalului orăşenesc Bălceşti» şi tot atunci am alocat şi banii necesari (280.000 lei) realizării documentaţiilor tehnice, fără de care nu putea fi demarat proiectul. Un an mai târziu, pe 27 august 2020, a fost adoptată o hotărâre de guvern în baza căreia Spitalul Bălceşti se poate reînfiinţa, urmând să funcţioneze în subordinea CJ Vâlcea. Iniţierea procedurilor de licitaţie, de către CNI, îmi oferă încrederea că această investiţie, atât de importantă pentru vâlcenii din sudul judeţului, se va şi realiza şi că eforturile noastre pentru redeschiderea spitalului vor avea finalitatea pe care ne-am dorit-o”.

Unitatea va deservi oraşul Bălceşti şi alte 14 localităţi limitrofe, cu peste 50.000 de beneficiari

După recepţia lucrării, spitalul ar urma să acopere specialităţile medicină internă (14 paturi), pediatrie (18 paturi), chirurgie generală (4 paturi) şi obstetrică -ginecologie (4 paturi), Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), laborator de analize medicale, radiologie şi imagistică medicală. Unitatea va furniza servicii şi în regim ambulatoriu.

Spitalul Orăşenesc Bălceşti se află la aproximativ 50 de kilometri de Craiova, circa 40 de km de Drăgăşani şi Horezu şi peste 80 de km de Râmnicu Vâlcea. Unitatea sanitar-medicală va deservi oraşul din sudul judeţului Vâlcea şi alte 14 localităţi limitrofe. În august 2020, după o consultare publică lansată de Ministerul Dezvoltării în legătură cu un proiect de hotărâre de guvern privind reînfiinţarea Spitalului Orăşenesc Bălceşti, a fost emisă o hotărâre de guvern în baza căreia noul spital urma să funcţioneze în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea şi să fie finanţat “integral din venituri proprii, realizate din sumele încasate pentru serviciile medicale prestate pe bază de contract, precum şi din alte surse prevăzute de art. 190 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”. Văzând că autoritatea judeţeană, CJ Vâlcea, solicită vehement şi ajutor financiar, Ministerul Dezvoltării, prin CNI, a alocat banii pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Spitalului Orăşenesc Bălceşti.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...