Actualitate

Romstrade, „restanţă” de 49 km de asfalt în Olt

Firma lui Nelu Ioradache presară „găuri” în drumurile din Oltenia

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a fost anunţat, miercuri, în videoconferinţa cu prefecţii, că sunt probleme pe DN 6, în Olt, unde 49 de kilometri de drum au fost lăsaţi neterminaţi de firma Romstrade, controlată de Nelu Iordache, aflat în arest pentru deturnare de fonduri. La videoconferinţa cu prefecţii şi autorităţile locale, în contextul discuţiilor referitoare la activarea Comandamentului de Iarnă la nivelul MAI, ministrul Mircea Duşa a fost informat că există unele probleme pe DN 6, între localităţile Mihăieşti şi Drăghiceni, unde lucrările pe un tronson de drum de 49 de kilometri nu au fost finalizate de firma Romstrade. Mircea Duşa a fost asigurat că porţiunea respectivă va fi „presemnalizată”, pentru a fi evitate eventuale accidente.

Rezilieri pe bandă rulantă

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a reziliat recent două contracte încheiate cu asocieri din care făcea parte Romstrade, pentru construirea primului tronson al autostrăzii Nadlac-Arad şi pentru reabilitarea unui tronson al DN6, Alexandria-Craiova. Totodată, CNADNR a transmis Romstrade înştiinţările de reziliere pentru alte două contracte, de modernizare a DN5 Bucureşti - Adunaţii Copăceni şi de construcţie a variantei de ocolire Caracal, printre motivele invocate numărându-se progresul redus al lucrărilor şi nerespectarea termenelor asumate. Omul de afaceri Nelu Iordache, proprietarul Romstrade, a fost arestat duminică, 02 decembrie, într-un dosar în care este cercetat de procurorii DNA pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani.

Banii gheaţă,tentaţia lui Iordache

Potrivit procurorilor anticorupţie, Nelu Iordache, în calitate de administrator al firmei SC Romstrade SRL, ar fi schimbat, fără respectarea prevederilor legale, destinaţia sumei de 25 de milioane de lei, bani încasaţi în vederea proiectării şi execuţiei lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, lucrarea fiind finanţată în proporţie de 85 la sută din fondul de coeziune al Uniunii Europene. Cea mai mare parte din suma destinată pentru construcţia autostrăzii, respectiv 9.724.780 de lei, ar fi fost folosită pentru achitarea unor datorii ale societăţilor în care Nelu Iordache era direct interesat, plăţi făcute în baza unor contracte ce nu au legătură cu derularea contractului pentru autostradă. Alţi 9.861.000 de lei au fost retraşi în numerar, „cu scopul declarat al achiziţiei de terenuri, în baza unor antecontracte de vânzare-cumpărare fictive”, susţin procurorii anticorupţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...