Politică

Laurenţiu Cazan: “Angajaţii din sectorul producţiei de energie electrică şi termică vor ieşi mai devreme la pensie”

Veşti bune pentru angajaţii din sectorul producţiei de energie electrică şi termică. Ieri, 16.06.2021, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege ce prevede modificarea art.56 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Astfel, potrivit modificărilor adoptate, angajaţii din producţia energiei electrice şi termice vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani şi un stagiu de cotizare redus „25 de ani pentru persoanele care au realizat cel puţin 30 de ani în locurile de muncă din sector.”

“Aceste modificări vor aduce un plus de valoare în vieţile celor care lucrează în aceste domenii extrem de importante, dar foarte dificile. Condiţiile de muncă în sectorul producţiei de energie electrică şi termică sunt deosebit de periculoase pentru starea de sănătate a salariaţilor, întrucât se desfăşoară în majoritatea timpului în spaţii puţin ventilate, în medii cu puternice degajări de pulberi sau la temperaturi extreme. Mai mult decât atât, inducţia electromagnetică din spaţiile de producţie generează deseori afecţiuni neurologice şi cardiovasculare în rândul angajaţilor, iar pulberile în suspensie generează afecţiuni pulmonare severe şi chiar cancere iremediabile. Astfel, consider că aceste modificări sunt foarte importante pentru calitatea vieţii celor care muncesc în această industrie”, susţine deputatul PNL.

În plus, Cazan declară că numărul de persoane care ar putea beneficia de prevederile acestei legi nu este unul de natură să genereze un impact bugetar nesustenabil. Liberalul este sigur că aceste cheltuieli suplimentare vor putea fi susţinute de stat, fără să creeze o gaură în buget.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...