Eveniment

Transalpina s-a redeschis circulaţiei rutiere

Miercuri, 16.06.2021, de la ora 13.00, a fost redeschis traficul rutier pe Dn7A (Transalpina), între localităţile Voineasa – Rânca, între orele 07.00-21.00, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 t.

Între orele 21.00-07.00, traficul rutier este închis.

Conform prefectului de Gorj, pe acest drum au fost efectuate şi ultimele pregătiri care ţin de siguranţa rutieră, iar circulaţia şoferilor nu mai prezintă un risc.

Astfel, pe DN 67 C, Rânca – Obârşia Lotrului (km 34+800 – 59+800), circulaţia va fi deschisă doar pentru autovehiculele cu masa maximă totală autorizată de 3,5 tone în intervalul orar 07:00-21:00, cu o viteză maximă de 30 km/oră.

Pe sectorul Obârşia Lotrului – Curpăt (între km 59+800 – 79+200) se circulă fără restricţii.

Decizia deschiderii circulaţiei a fost luată în urma verificării stării drumul de către o comisie mixtă formată din reprezentanţii DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea, IPJ Gorj şi IPJ Vâlcea.

Circulaţia va fi deschisă până la data de 1 noiembrie, iar în funcţie de condiţiile meteo CNAIR SA poate restricţiona sau prelungi termenul de închidere a circulatiei.

Deschiderea circulaţiei rutiere pe Transalpină era anunţată la sfârşitul acestei luni.

Cantităţile mari de zăpadă depuse pe carosabil, care în unele zone depăşeau 4 metri, i-au determinat pe cei de la Compania Naţionala de Autostrăzi şi Infrastructura Rutieră să aproximeze curăţarea carosabilului pe 1 iulie.

Forţaţi şi de vizitele inopinate ale prefectului de Gorj în zonă pentru a vedea stadiul lucrărilor de deszăpezire, angajaţii de la Secţia de Drumuri Naţionale din Târgu-Jiu au mărit ritmul de lucru.

Astfel, s-a ajuns ca verificarea tehnică a şoselei care implică şi montarea elementelor de siguranţă şi semnalizarea corespunzătoare să fie gata cu doua săptămâni înainte. Pe drum se poate deja circula în siguranţă, însă abia după ce o comisie a CNAIR a verificat starea drumului, se va da drumul oficial la traficul rutier. Drumul a fost închis anul trecut în luna octombrie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...