Politică

Eroi pentru ţară, pentru libertate şi pentru adevăr

Ziua eroilor români, a tuturor celor căzuţi în lupta pentru apărarea ţării, a celor căzuţi în lupta pentru libertate şi a celor căzuţi în lupta pentru adevăr, este sărbătorită începând cu anul 1920 în ziua Înălţării Domnului. Astăzi, adică. Semnificaţia religioasă a acestei zile este Înălţarea la cer a lui Iisus Hristos - la 40 de zile după Înviere - şi aşezarea Sa de-a dreapta Tatălui.

Îi comemorăm pe toţi eroii noştri în această importantă zi a creştinismului ortodox pentru că ei înşişi s-au sacrificat pentru semenii lor, în numele valorilor supreme pe care le avem.

Am participat împreună cu persoane din administraţia judeţeană şi din administraţia locală, alături de militari, de poliţişti şi de jandarmi, de oameni care coordonează cele mai importante domenii de activitate din comunitatea noastră şi de o mare mulţime de cetăţeni ca noi toţi, la această comemorare, poate cea mai importantă dintre cele care au loc într-un an de zile.
Acesta este un exerciţiu de recunoştinţă pentru vieţile sacrificate pentru pământul pe care muncim şi trăim, pentru libertatea în care ne mişcăm şi pentru adevărul pe care putem să-l rostim fără teamă de nimic. Recunoştinţa exprimată de noi periodic este dovada vie a morţii înfrânte de viaţă şi dovada veşniciei eroilor noştri şi a valorilor pentru care s-au sacrificat.

Hristos s-a înălţat!

deputat Eugen Neaţă

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...