Politică

Laurenţiu Cazan: “Pe 10 Mai vom sărbători Ziua Independenţei Naţionale a României”

Ieri, 09.06.2021, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind sărbătorirea zilei de 10 mai ca Ziua Independenţei Naţionale a României, fapt ce pentru Laurenţiu Cazan înseamnă o încununare a eforturilor strămoşilor noştri şi o revenire la o normalitate mult aşteptată.

Ziua de 10 mai are semnificaţii extrem de importante pentru istoria ţării noastre: în 10 mai 1881, România a fost proclamată regat, cunoscând ulterior, o perioadă de prosperitate şi progres economic şi social; în 10 mai 1866, prinţul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen depunea jurământ în faţa Parlamentului Principatelor Unite; în 10 mai 1877 Senatul proclama Independenţa statului român de la acea vreme, principele Carol I, a semnat proclamaţia „Independenţa absolută a României”, conferindu-i astfel putere de lege.

Mai mult, între 1866 şi 1947, ziua de 10 mai era sărbătorită drept Ziua Naţională a României. În anul 1947 regimul comunist a denaturat faptul istoric şi a anulat această celebrare.

„La 32 de ani de la căderea comunismului, este cazul să punem din nou în valoare importanţa zilei de 10 mai. Până acum România era singura dintre ţările europene care a fost în situaţia de a-şi declara independenţa, dar care, nu avea, în mod oficial, o zi a independenţei. Era timpul să intrăm în rândul statelor europene şi, cel mai important, să avem o zi dedicată în care să sărbătorim independenţa ţării noastre şi, implicit, eforturile strămoşilor noştri care au contribuit la istoria impresionantă a României”, susţine Laurenţiu Cazan, deputat PNL.

Aşadar, la data de 10 mai 2022, românii vor putea sărbători Ziua Independenţei Naţionale a României.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...