Politică

Comunicat de presă!

Declaraţie a deputatului Cristian Buican, de ziua naţională a Eroilor români

PNL Vâlcea informează că în data 9 iunie 2021, domnul preşedinte, deputat Cristian Buican, s-a adresat printr-o declaraţie Camerei Deputaţilor cu ocazia importantei sărbători naţionale, a zilei eroilor români.

Domnul Deputat s-a adresat colegilor în duh de frăţie românească şi de închinare respectuoasă în faţa jertfei supreme pe care s-a construit România modernă, independentă şi reîntregită. În intervenţia sa, preşedintele PNL Vâlcea a arătat că Partidul Naţional Liberal a avut rol decident, atât în realizarea independenţei de stat a României, cât şi unirea ţării. Însă, domnia sa a subliniat că oricât de merituoasă ar fi fost acţiunea politică, fără jertfa supremă a eroilor neamului, nimic nu s-ar fi putut face. De aceea domnia sa i-a chemat pe colegii din Cameră, la fel ca pe toţi românii, să onoreze prin fapte pe eroii neamului cărora ţara le aparţine, tot atât de mult ca nouă şi strănepoţilor noştri.

Textul declaraţiei:

”Doamnelor şi domnilor deputaţi,

Dacă ne vorbim graiul şi dacă mai avem un viitor este pentru că ne hrănim din jertfa de două ori milenară a eroilor români.
Aceasta nu este o declaraţie politică în sens de partid, ci în sensul patriotic şi naţional al înfrăţirii dintre toţi românii de acum şi de totdeauna. Sigur, eu sunt un liberal, membru al celui mai vechi partid european încă activ; un partid care a arătat că prin Noi înşine putem fi independenţi, reîntregiţi şi putem avea un viitor; nu este o întâmplare că sub guvernări liberale au fost realizate aceste deziderate de veacuri ale naţiei române. Dar nu despre noi este vorba, acum şi aici. Trebuie să ne aplecăm fruntea şi să omagiem, nu doar acum şi aici, ci totdeauna şi în oricare împrejurare pe aceia care au făcut sacrificiul suprem pentru România. Ca Germania şi Italia, România, independentă şi întregită, îşi întinde istoria doar pe ceva mai mult de un veac. Ca popor creştin, născut la gurile Dunării şi în Carpaţi din străbuni daci şi romani, suntem dintre cei mai vechi în Europa naţiunilor şi printre primii în lumea credinţei în Domnul Iisus Hristos. Nu avem a lua lecţii şi pentru aceasta trebuie să le mulţumim din fiinţa noastră acelora care în 2000 de ani au trăit, dar mai ales au murit, pentru ca România să se nască şi să se afirme în concertul naţiunilor.

Fără eroii căzuţi la Plevna şi la Mărăşeşti, la Cotul Donului şi în Munţii Tatra am fi fost împuţinaţi în fiinţa neamului şi ruşinaţi în faţa Judecăţii Ultime pentru că nu am ştiut să luptăm pentru ceea ce ne-a fost dăruit. Dar eroii noştri sunt aici, căzuţi la datorie, pe mai bine de jumătate de continent de-a lungul a mai multe secole. Ei trăiesc în noi şi ne cer să-i onorăm purtându-ne demn, afirmându-ne drepturile şi luptând aşa cum se cuvine astăzi pentru ceea ce nu e doar al nostru, ci mai ales al lor. România este a nepoţilor şi strănepoţilor noştri, dar este în aceeaşi măsură a strămoşilor, mai ales a celor care s-au jertfit pentru ea. Eroii noştri trăiesc nu doar în noi, ci şi în iubirea bunului Dumnezeu şi vor trăi în veac. De aceea îi sărbătorim şi le arătăm respectul nostru în fiecare an în ziua Înălţării Domnului. Adică în aceea zi lăsată pentru a arăta că şi-au săvârşit datoria şi se pot înălţa la cele nepieritoare.

Acesta este duhul în care mă adresez vouă astăzi, fraţi români, duh de cinstire şi de preamărire, nu doar prin vorbă, ci şi prin faptă a eroilor noştri. «Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie/La trecutu-ţi mare, mare viitor!»”.

Deputat PNL,
Cristian Buican

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...